Skip to main content

Salam Lebaran


Alhamdulillah..... Syukur.... Kali ni Allah masih memberi peluang pada aku dan keluarga untuk menikmati Bulan Gembira ini iaitu Syawal. Setiap kali sambut Aidil Fitri ni aku akan tolak segala kesedihan dan segala masalah ke tepi. Ini bukan masa untuk fikir masalah. Masalah ni sampai bila-bila pon, selagi kita bergelar manusia memang akan sentiasa ada. So put a side jap la. 

Ok ok... Aku tak nak la nak bebel benda yang tak patut dalam mood Syawal ni. Bagi aku, ini adalah Syawal yang bermakna untuk aku. Kenapa??

Haaa... Raya kali ni...dan ini lah pertama kali nya kitorang adik beradik spend untuk family. Except baju raya la. Heheh baju yang aku pakai tu Ibu aku beli kan. Sebab masa tu aku tak kerja lagi. Ngeeee.... :-)  nak kuarkan duit sendiri takde lagi.

Tapi alhamdulillah berkat doa ibu untuk aku, 2 minggu before raya aku dapat peluang kerja. Walau pon jauh kat ampang nuuuuunnn sana tu, tapi bila redha ibu mengiringi aku, rasa dekat je Klang-Ampang tu. Penat sikit sikit tu biasa la. Aku bukan robot. Masih kenal erti penat tu apa. 

So walau kerja baru 2 minggu, company bagi jugak gaji kat aku. Even tak full gaji, tapi cukup la untuk aku spend buat raya. Dapat la beli kan ibu baju raya, beli barang masak, bagi adik adik duit raya, bagi adik sedara and anak sedara duit raya. 

Actually seronok jadi si pemberi duit raya ni dengan hasil kerja kita sendiri. Memang la kalo dapat pon satu feel yang agak indah bagi aku... Sape tak suka dapat duit raya kan... Tapi bila memberi itu lebih indah. 

#atikahnorbakidotcom #itisnotaboutsize 

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…