Skip to main content

Salam Lebaran


Alhamdulillah..... Syukur.... Kali ni Allah masih memberi peluang pada aku dan keluarga untuk menikmati Bulan Gembira ini iaitu Syawal. Setiap kali sambut Aidil Fitri ni aku akan tolak segala kesedihan dan segala masalah ke tepi. Ini bukan masa untuk fikir masalah. Masalah ni sampai bila-bila pon, selagi kita bergelar manusia memang akan sentiasa ada. So put a side jap la. 

Ok ok... Aku tak nak la nak bebel benda yang tak patut dalam mood Syawal ni. Bagi aku, ini adalah Syawal yang bermakna untuk aku. Kenapa??

Haaa... Raya kali ni...dan ini lah pertama kali nya kitorang adik beradik spend untuk family. Except baju raya la. Heheh baju yang aku pakai tu Ibu aku beli kan. Sebab masa tu aku tak kerja lagi. Ngeeee.... :-)  nak kuarkan duit sendiri takde lagi.

Tapi alhamdulillah berkat doa ibu untuk aku, 2 minggu before raya aku dapat peluang kerja. Walau pon jauh kat ampang nuuuuunnn sana tu, tapi bila redha ibu mengiringi aku, rasa dekat je Klang-Ampang tu. Penat sikit sikit tu biasa la. Aku bukan robot. Masih kenal erti penat tu apa. 

So walau kerja baru 2 minggu, company bagi jugak gaji kat aku. Even tak full gaji, tapi cukup la untuk aku spend buat raya. Dapat la beli kan ibu baju raya, beli barang masak, bagi adik adik duit raya, bagi adik sedara and anak sedara duit raya. 

Actually seronok jadi si pemberi duit raya ni dengan hasil kerja kita sendiri. Memang la kalo dapat pon satu feel yang agak indah bagi aku... Sape tak suka dapat duit raya kan... Tapi bila memberi itu lebih indah. 

#atikahnorbakidotcom #itisnotaboutsize 

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…