Skip to main content

RASHIDUN CALIPH CONFERENCE 2014


Pada 28 JUN 2014, Bertempat ni NZ Garden Cafe (KLCC) Jalan Ampang KL, Aku bersama beberapa rakan blogger yang lain telah menghadiri Soft Launch bagi satu program Islamic Conference  iaitu Rashidun Caliph Conference 2014.


Persidangan di bawah anjuran Tathweer Sdn Bhd ini akan berlansung pada 30 OGOS 2014 dan bertempat di Dewan Merdeka (PWTC) Kuala Lumpur. Tujuan utama program ini diadakan pertama adalah untuk berkongsi  idea dan pengetahuan kepada peserta dan umum tentang pemahaman mereka mengenai Khulafah Arasyidin Terutama 4 Khulafah Arasyidin yang terawal iaitu Abu Bakar (632-634), Umar (634-644), Uthman (644-656), Ali (656-661).

Persidangan ini juga lebih memberi tumpuan terhadap persepsi Islam sekarang di mata dunia dengan hidup yang penuh mencabar kini dan bagaimana kita mempraktikkan Islam di dalam kehidupan seharian kita. Dari sudut yang lain, program ini juga akan cuba membincangkan mengenai cabaran Islam, dalam budaya hidup manusia  yang serba moden untuk kita buktikan bahawa nilai Islam itu tetap mampu kita kukuhkan dalam apa jua keadaan sekali pun. 
Menurut pihak Tathweer Sdn Bhd, persindagan ini TIDAK TERHAD sahaja kepada mereka yang beragama Islam, malah penyertaan dari mereka yang bukan beragama Islam juga turut di terima. Kenapa mereka membuka peluang kepada yang bukan beragama Islam? Ianya di anggap sebagai satu dakwah secara halus untuk mereka kenalkan Islam kepada para peserta yang bukan muslim. 

Bagaimana nak sertai??

Harga tiket bagi Islamic Conference ini adalah bernilai RM200 akan tetapi, Untuk 300 peserta terawal SAHAJA anda semua boleh dapatkan harga tiket yang bernilai RM150. 

Jadi untuk memudahkan proses pembelian tiket ini, anda semua boleh berurusan terus di laman web rasmi Tathweer Sdn Bhd di [SINI]

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…