Skip to main content

MISI TERJAH FESYEN PLUS SIZE

Haaaiiihhhh tengah tengah pagi buta ni aku rambang mata pulak tengok baju baju Plus Size ni. Untuk makluman aku dan juga kawan kawan aku yang Plus Size kat luar sana, kita semua memang dah sedia maklum tentang Harga/Price bagi baju untuk size kita ni agak mahal.

Tapi dalam hal harga tu aku tak kisah sangat sebab kos kain yang ukuran lebih besar dari biasa tu bukan murah. Lagi pulak upah mereka mereka yang bersengkang mata nak jahit tu pon kena di ambil kira. Tapi biasanya kos untuk baju baju kita alaaaa spend dalam RM100 @ RM200. Untuk diri sendiri kan... apalah sangat.

So bagi korang yang nak cari seller @ dealer untuk yang Plus Size ni, korang bole join group kat FB ni. 



Thanks to admin sebab wujudkan page group ni. Dan sebenarnya kewujudan page ni banyak menyelesaikan  masalah Gadis Plus Size macam aku ni. Aku pon kadang kadang rajin go through nak tengok baju. Now tengah searching yang berhampiran area Klang, Selangor. Nak terjah =) 

Tunggu ye kawan kawan. Aku akan share kat blog ni nanti.

**P/S : Aku pon nak cantik jugak!! 

Comments

  1. Hai atikah...salam ramadhan . dah ready shopping baju raya eh.. Masih mencari cari? Bertambah anggun la raya nanti... BGR dah pi blm ? Pcl ahad...last day vaucher..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai PCL.... Ika bru nk mncari... Heheh ooo ahad ni ke pg? Ika blm pg lg BGR tu....

      Delete
  2. Salam Ramadhan & Salam Perkenalan..
    Jemput join GA daya ye..
    http://www.ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…