Skip to main content

MISI TERJAH FESYEN PLUS SIZE: LYN PLUSSIZE

*Gambar sumber FB LYN PLUSSIZE*

Kesinambungan entri aku yang bertajuk MISI TERJAH FESYEN PLUS SIZE sebelum ni, so aku  dengan bersemangat telah pon terjah kedai yang pertama iaitu Lyn Plussize. Dari mana aku tahu tentang bisnes akak ni? As usual sumber paling hangat adalah di Facebook. 

So korang terutama yang berniaga online ni, memang akan ada hasil nye korang iklan kan perniagaan tu kat facebook. Walau pon memang byk compete antara satu sama lain, tapi dah adat brniaga. Kalau tak compete, masing masing akan stay kat takuk lama la jawabnya. Yela sebab xde pencabarkan. Jadi tak syok la nak berniaga.

So seperti biasa, adik (Afifah)  aku merangkap teman aku yang selalu layan kemana je aku nak pergi, dia la yang bawak aku untuk realisasikan terjahan aku yang pertama ni. Pada malam 5 Julai 2014, dalam kol 10 lebih macam tu kitorang gerak ke UPTOWN DANAU KOTA (SETAPAK). 

Dari klang nak ke setapak. Hehehhe amacam? sanggup sungguh aku nak terjah juga malam tu. Honestly! Sangat mencabar jugak nak cari kedai akak Lyn hari tu. Bayanglah dengan aku ni tak pernah sampai pon kat Uptown Danau Kota tu, kedai uptown kan... standard la kedai beratur2 and banyak lagi pulak tu... berpusing - pusing aku nak cari kedai akak ni.

Mula mula ingat nak gagah tak yah col kan. Dah tu pusing pusing tak jumpa.... so aku harus menggunakan talian hayat aku. Iaitu telefon no. Kak Lyn and tanya. Bila col anak dia yang jawabkan. Pum! Pang! Pum! Pang! citer lalu mana, lane mark mne... akhirnya....


Jumpa dahhhh!!!! Nasib cash dalam tangan tak ade. Kalau tak..... macam macam dah aku borong kat sana. Baju dia memang cantik! cantik sangat! Dapat tengok pon dah ghairah rasa nak beli... tapi apa aku perlu buat... sabarrrrr....


Aku tak sempat nak tangkap banyak gambar. Kang kacau orang nak pilih baju plak. Tapi yang best nye owner dia Kak Lyn sangat peramah. Tengah busy pon sempat tunaikan permintaan aku nak bergambar dengan dia. Aku apa lagi..... selfie la kannnnn...








Comments

  1. Rajinnya pergi sampai setapak.. akak yang kat cheras ni pun dah jarang gi sana..

    http://eyzamiel.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…