Skip to main content

MISI TERJAH FESYEN PLUS SIZE: LYN PLUSSIZE

*Gambar sumber FB LYN PLUSSIZE*

Kesinambungan entri aku yang bertajuk MISI TERJAH FESYEN PLUS SIZE sebelum ni, so aku  dengan bersemangat telah pon terjah kedai yang pertama iaitu Lyn Plussize. Dari mana aku tahu tentang bisnes akak ni? As usual sumber paling hangat adalah di Facebook. 

So korang terutama yang berniaga online ni, memang akan ada hasil nye korang iklan kan perniagaan tu kat facebook. Walau pon memang byk compete antara satu sama lain, tapi dah adat brniaga. Kalau tak compete, masing masing akan stay kat takuk lama la jawabnya. Yela sebab xde pencabarkan. Jadi tak syok la nak berniaga.

So seperti biasa, adik (Afifah)  aku merangkap teman aku yang selalu layan kemana je aku nak pergi, dia la yang bawak aku untuk realisasikan terjahan aku yang pertama ni. Pada malam 5 Julai 2014, dalam kol 10 lebih macam tu kitorang gerak ke UPTOWN DANAU KOTA (SETAPAK). 

Dari klang nak ke setapak. Hehehhe amacam? sanggup sungguh aku nak terjah juga malam tu. Honestly! Sangat mencabar jugak nak cari kedai akak Lyn hari tu. Bayanglah dengan aku ni tak pernah sampai pon kat Uptown Danau Kota tu, kedai uptown kan... standard la kedai beratur2 and banyak lagi pulak tu... berpusing - pusing aku nak cari kedai akak ni.

Mula mula ingat nak gagah tak yah col kan. Dah tu pusing pusing tak jumpa.... so aku harus menggunakan talian hayat aku. Iaitu telefon no. Kak Lyn and tanya. Bila col anak dia yang jawabkan. Pum! Pang! Pum! Pang! citer lalu mana, lane mark mne... akhirnya....


Jumpa dahhhh!!!! Nasib cash dalam tangan tak ade. Kalau tak..... macam macam dah aku borong kat sana. Baju dia memang cantik! cantik sangat! Dapat tengok pon dah ghairah rasa nak beli... tapi apa aku perlu buat... sabarrrrr....


Aku tak sempat nak tangkap banyak gambar. Kang kacau orang nak pilih baju plak. Tapi yang best nye owner dia Kak Lyn sangat peramah. Tengah busy pon sempat tunaikan permintaan aku nak bergambar dengan dia. Aku apa lagi..... selfie la kannnnn...








Comments

  1. Rajinnya pergi sampai setapak.. akak yang kat cheras ni pun dah jarang gi sana..

    http://eyzamiel.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

VIDEO: WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD DAN MENANG RM10,000

WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD DAN MENANG RM10,000 | Jom korang!! yang mana suka bergambar reramai ni alang alang bergambar dapat menang duit. Tak nak ke?

Snappp!! snapp!! snapp!! ok send!
Untuk mereka yang tak tahu dan nak menang RM 10,000, sepanjang bulan Syawal ni Jus Hidayah Gold dari Syarikat Serai Mas Herb Sdn Bhd sedang mengadakan pertandingan Wefie Raya yang telah pon bermula pada 17/5/2018 dan akan berakhir pada jam 10.00 malam 1/7/2018.
Sesiapa saja boleh join contest wefie Jus Hidayah Gold tapi nak wefie nanti, korang kena lah wefie bersama-sama dengan produk Jus Hidayah Gold. Yang memang pelanggan tetap Jus Hidayah Gold ni memang orang kata chances korang lah untuk join. 
Tapi....pada yang takde lagi produk tersebut dan nak cuba korang boleh dapatkan produk tersebut di:
1. Toko-toko Jamu berhampiran
2. www.seraimas.my
3. Facebook Seraimas HQ.

Korang boleh hantar seberapa banyak gambar wefie yang korang nak. Unlimited. But! make sure kena bergambar bersama produk Jus Hidayah G…