Skip to main content

FLAMO RESTORAN AYAM KAMPUNG SELERA LUAR BIASA

Rezeki makan lagi.... makan makan makan dan makannnn!!! Makan dan aku memang tak dapat di pisahkan. Perut aku ni dah biasa di sajikan dengan makanan dalam Malaysia, tapi kali ini aku telah di beri peluang merasai makanan yang datang dari CHINA. Jangan risau sebab owner restoran ni Islam. =)



YUP!!!! Makanan yang sebelum ni mungkin kita perlu terbang ke Beijing untuk makan, now It AVAILABLE at WANGSA MAJU, KL. Korang yang nak cari restoran ni kat mana, haaa cari signboard ni ye..... 


Credit to Blog Eazy Izzuddin



Pada 14 JULAI 2014, Aku bersama rakan blogger yang lain telah di beri peluang untuk rasa makanan yang mungkin baru pada aku. Terima kasih aku ucapkan kepada blogger feeyafariesya sebab bagi aku peluang untuk review. Sampai sampai je aku dah excited nak cuba. Yela makanan yang jarang kita makan so of course teruja sangat sangat. Ok aku tak nak story lelebih... tak nak citer pasal traffic jem petang tu masa nak sampai ke lokasi terlibat. Tak nak citer pasal kaki aku penat brdiri lama dalam train. Tak nak citer pasal bla..bla...bla... bla... eh!! banyak plak aku bebel ni...

Ok ok ok focus!! meh sini aku nak bagi tau korang apa yang delicious!!!!! andd korang MESTI TRY!!!


Satay Cendawan

*Makan time panas panas baru lepas bakar tu.... pehhhh!!! rasa lembut and juicy dengan rasa flavor dia*


Satay Ayam

*Rasa dan bentuk yang berbeza dari satay ayam biasa... *


Satay Kambing

*Terasa bahan perap yang di gunakan.... sangat sedap....!!!*


Mee Xian (Sup)


Mee Xian (Kering)


Dan yang palingggggg Special yang aku nak korang semua rasa adalah...........

Credit to Blog Eazy Izzuddin


Tahini Kebab 
Gabungan Ayam, Daging , Kambing

*Korang akan nikmati rasa kebab yang sebenar...... Kalau korang nak tau apa rasa sebenarnya... kena cuba laaaa... =) *

Bagi aku...aku suka cuba benda baru.... So aku nak ajak korang semua cuba jugak macam mana aku cuba.. Tak rugi korang.... 


Alamat: 
Fb Page: FLAMO












   

Comments

  1. Yup...mmg sedap dah best...lebih2 lagi satay jumbo kambing..mmg menangkap jiwa...hihihihihi... rasa cam nak repeat lagi jer pas raya nanti.... aku pun baru jer siapkan entri ... jom klik http://www.shamphotography.com/keunikan-citarasa-flamo-cuisine-di-restoran-ayam-kampung/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn... Sama la kita... Rasa nk repeat balik jeeee

      Delete
  2. Salam Atikah..:) jumpa lagi kita disini..hehehe

    Unik kan makanan kat sis..sis pun baru rasa mi xian, cendawan dan kucai makan mcm tu aje..tapi sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo akak makan kucai tu ek... Ika x sempat makan yg kucai tu....

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…