Skip to main content

FLAMO RESTORAN AYAM KAMPUNG SELERA LUAR BIASA

Rezeki makan lagi.... makan makan makan dan makannnn!!! Makan dan aku memang tak dapat di pisahkan. Perut aku ni dah biasa di sajikan dengan makanan dalam Malaysia, tapi kali ini aku telah di beri peluang merasai makanan yang datang dari CHINA. Jangan risau sebab owner restoran ni Islam. =)



YUP!!!! Makanan yang sebelum ni mungkin kita perlu terbang ke Beijing untuk makan, now It AVAILABLE at WANGSA MAJU, KL. Korang yang nak cari restoran ni kat mana, haaa cari signboard ni ye..... 


Credit to Blog Eazy Izzuddin



Pada 14 JULAI 2014, Aku bersama rakan blogger yang lain telah di beri peluang untuk rasa makanan yang mungkin baru pada aku. Terima kasih aku ucapkan kepada blogger feeyafariesya sebab bagi aku peluang untuk review. Sampai sampai je aku dah excited nak cuba. Yela makanan yang jarang kita makan so of course teruja sangat sangat. Ok aku tak nak story lelebih... tak nak citer pasal traffic jem petang tu masa nak sampai ke lokasi terlibat. Tak nak citer pasal kaki aku penat brdiri lama dalam train. Tak nak citer pasal bla..bla...bla... bla... eh!! banyak plak aku bebel ni...

Ok ok ok focus!! meh sini aku nak bagi tau korang apa yang delicious!!!!! andd korang MESTI TRY!!!


Satay Cendawan

*Makan time panas panas baru lepas bakar tu.... pehhhh!!! rasa lembut and juicy dengan rasa flavor dia*


Satay Ayam

*Rasa dan bentuk yang berbeza dari satay ayam biasa... *


Satay Kambing

*Terasa bahan perap yang di gunakan.... sangat sedap....!!!*


Mee Xian (Sup)


Mee Xian (Kering)


Dan yang palingggggg Special yang aku nak korang semua rasa adalah...........

Credit to Blog Eazy Izzuddin


Tahini Kebab 
Gabungan Ayam, Daging , Kambing

*Korang akan nikmati rasa kebab yang sebenar...... Kalau korang nak tau apa rasa sebenarnya... kena cuba laaaa... =) *

Bagi aku...aku suka cuba benda baru.... So aku nak ajak korang semua cuba jugak macam mana aku cuba.. Tak rugi korang.... 


Alamat: 
Fb Page: FLAMO












   

Comments

  1. Yup...mmg sedap dah best...lebih2 lagi satay jumbo kambing..mmg menangkap jiwa...hihihihihi... rasa cam nak repeat lagi jer pas raya nanti.... aku pun baru jer siapkan entri ... jom klik http://www.shamphotography.com/keunikan-citarasa-flamo-cuisine-di-restoran-ayam-kampung/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn... Sama la kita... Rasa nk repeat balik jeeee

      Delete
  2. Salam Atikah..:) jumpa lagi kita disini..hehehe

    Unik kan makanan kat sis..sis pun baru rasa mi xian, cendawan dan kucai makan mcm tu aje..tapi sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo akak makan kucai tu ek... Ika x sempat makan yg kucai tu....

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…