Skip to main content

FLAMO RESTORAN AYAM KAMPUNG SELERA LUAR BIASA

Rezeki makan lagi.... makan makan makan dan makannnn!!! Makan dan aku memang tak dapat di pisahkan. Perut aku ni dah biasa di sajikan dengan makanan dalam Malaysia, tapi kali ini aku telah di beri peluang merasai makanan yang datang dari CHINA. Jangan risau sebab owner restoran ni Islam. =)



YUP!!!! Makanan yang sebelum ni mungkin kita perlu terbang ke Beijing untuk makan, now It AVAILABLE at WANGSA MAJU, KL. Korang yang nak cari restoran ni kat mana, haaa cari signboard ni ye..... 


Credit to Blog Eazy Izzuddin



Pada 14 JULAI 2014, Aku bersama rakan blogger yang lain telah di beri peluang untuk rasa makanan yang mungkin baru pada aku. Terima kasih aku ucapkan kepada blogger feeyafariesya sebab bagi aku peluang untuk review. Sampai sampai je aku dah excited nak cuba. Yela makanan yang jarang kita makan so of course teruja sangat sangat. Ok aku tak nak story lelebih... tak nak citer pasal traffic jem petang tu masa nak sampai ke lokasi terlibat. Tak nak citer pasal kaki aku penat brdiri lama dalam train. Tak nak citer pasal bla..bla...bla... bla... eh!! banyak plak aku bebel ni...

Ok ok ok focus!! meh sini aku nak bagi tau korang apa yang delicious!!!!! andd korang MESTI TRY!!!


Satay Cendawan

*Makan time panas panas baru lepas bakar tu.... pehhhh!!! rasa lembut and juicy dengan rasa flavor dia*


Satay Ayam

*Rasa dan bentuk yang berbeza dari satay ayam biasa... *


Satay Kambing

*Terasa bahan perap yang di gunakan.... sangat sedap....!!!*


Mee Xian (Sup)


Mee Xian (Kering)


Dan yang palingggggg Special yang aku nak korang semua rasa adalah...........

Credit to Blog Eazy Izzuddin


Tahini Kebab 
Gabungan Ayam, Daging , Kambing

*Korang akan nikmati rasa kebab yang sebenar...... Kalau korang nak tau apa rasa sebenarnya... kena cuba laaaa... =) *

Bagi aku...aku suka cuba benda baru.... So aku nak ajak korang semua cuba jugak macam mana aku cuba.. Tak rugi korang.... 


Alamat: 
Fb Page: FLAMO












   

Comments

  1. Yup...mmg sedap dah best...lebih2 lagi satay jumbo kambing..mmg menangkap jiwa...hihihihihi... rasa cam nak repeat lagi jer pas raya nanti.... aku pun baru jer siapkan entri ... jom klik http://www.shamphotography.com/keunikan-citarasa-flamo-cuisine-di-restoran-ayam-kampung/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn... Sama la kita... Rasa nk repeat balik jeeee

      Delete
  2. Salam Atikah..:) jumpa lagi kita disini..hehehe

    Unik kan makanan kat sis..sis pun baru rasa mi xian, cendawan dan kucai makan mcm tu aje..tapi sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo akak makan kucai tu ek... Ika x sempat makan yg kucai tu....

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…