Skip to main content

BUFFET RAMADHAN DE PALMA HOTEL SHAH ALAM


Assalamualaikum semua... Sekarang ni masih mood awal ramadhan lagi, so mesti ada antara korang semua masih lagi mencari tempat atau lokasi  berbuka puasa bersama keluarga, saudara mara, dan juga rakan-rakan. Jadi aku syorkan korang cuba Buffet Ramadhan De Palma Hotel Shah Alam. Dan aku ada sesuatu yang menarik untuk korang sebagai pembaca blog aku ni. Apa dia?? Haaa korang baca sampai habis dulu.

Kenapa aku sarankan korang cuba Buffet Ramadhan di De Palma Hotel Shah Alam? Seperti yang korang semua tahu, De Palma Hotel adalah satu-satunya hotel yang berkonsepkan syariah di Negeri Selangor. Ini bermakna korang tak perlu risau dengan status Halal makanan yang di sediakan. Sudah pasti ianya mengikut piawaian yang sepatutnya.

Bertempat di The Grand Ballroom, De Palma Hotel Shah Alam yang mampu menampung seramai 850 orang pada satu satu masa dan bertemakan 'Periuk & Belanga Masakan Melayu' bakal menjanjikan kelainan pada buffet pada tahun ini.


Dengan berkonsepkan Warisan Melayu zaman dahulu kala, menu yang di hidangkan juga cukup istimewa dan mencecah hampir 150 jenis lauk-pauk. Haaaa banyakkan?? Makan la korang semua sampai puas. Dan mungkin akan kenyang berlebih lebih nanti.

Jom tengok sebahagian menu menu yang terdapat di Buffet Ramadhan De Palma Hotel Shah Alam





















Dan apa yang menarik yang nak aku bagi tau korang, kebanyakkan makanan yang terdapat di Buffet Ramadhan De Palma Hotel Shah Alam ada di antaranya yang di masak terus dari atas dapur. So korang boleh nikmati makanan yang panas-panas dan fresh lagi. Inilah yang unik yang terdapat di buffet ramadhan ini.

Dah sedap makan, tak lupa juga dengan pemanis mulut kannnnn =)




Buffet Ramadhan di De Palma Hotel Shah Alam juga di datangkan dengan beberapa pengisian rohani yang tidak dapat di peroleh di tempat tempat lain. Sambil sambil korang makan, dalam masa sama korang boleh dengar ceramah agama oleh ustaz-ustaz jemputan. 

Dan korang semua juga berpeluang untuk solat Maghrib, Isyak dan Terawikh bersama-sama secara berjemaah. Kebiasaan nya kalau kita mengadap makanan time berbuka ni, memang akan ada yang terlepas waktu waktu solat ni. So jangan la risau, De Palma Hotel akan beri peluang untuk kita supaya tidak tinggal waktu solat yang sepatutnya. 


Dengan hanya RM75 bagi dewasa dan RM37.50 bagi kanak-kanak sangat laaaahhhh berbaloi untuk korang semua. TETAPI......... Aku ada sesuatu yang istimewa untuk korang. Apa dia??? Ni haaaa....

Diskaun 15% untuk PEMBACA BLOG!
**Nyatakan nama blog yang anda ikuti untuk TEBUS DISKAUN.

Haaaa... faham tak? Tak faham? Macam ni... bagi mereka yang nak dapatkan diskaun 15% dari harga sebenar tu korang boleh nyatakan korang dapat info ni dari blog aku iaitu www.atikahnorbaki.com , so pihak De Palma Hotel Shah Alam akan beri potongan 15% tu untuk korang enjoy Buffet Ramadhan ni. 

Untuk TEMPAHAN: 03-5542 8080 
samb.519 



Comments

  1. pergh makanan die memang telan air liur..ehhee..sedap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap pon.... :-) nak t diskaun jgn lupa mention blog IKA ye.... Bole claim diskaun tu....

      Delete
    2. mmg sedap btui..wah ada diskaun pulak tu....sis is the best....posa..posa..aku tetap thn liur..hehehehe...de palma shah alam..mmg mcm best ssgt nie

      Delete
    3. haaaa apa lagi try la.... nak diskaun mention je blog ni =)

      Delete
  2. sedapnya tikah... bila mase pulak dia pergi kan. hehehheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umi.... Ika g hari Jumaat lepas....ngeeee...

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…