Skip to main content

BERKAT SOLAT HAJAT IBU

Kepada mereka yang pernah baca post aku 




Semua ni berkenaan tentang kerisauan aku bila aku masih lagi belum dapat kerja. Cari income melalui blog? Ya... yang tu pon aku ada buat jugak. Untuk tambah tambah income sikit. Memang la ada antara kawan blogger aku berjaya menggunakan blog as 'FULL TIME' version punya kerja. Tapi mungkin sebelum sebelum ni diorang ada kerja tetap yang lain kan? betol tak?

Macam tu jugak aku. Untuk awal awal pembinaan diri aku samada dalam kehidupan atau dunia blogger ni, aku perlu income yang fix. Maklum la nak tanggung Ibu..adik-adik.. so untuk decide fulltime blogger bukan la pilihan utama buat masa ni. Bukan maksud tak bagus..... full time blogger tu bagus.... tapi untuk mereka yang dah stable tu ok la kan... 

Tapiii untuk yang baru baru nak up macam aku niiii... makan masa lagi... so aku tetap memerlukan income fix untuk meneruskan hidup aku. So di pendek kan cerita... Last week...kawan ibu aku ada offer aku kerja. Kerja kat Ampang. Kawan ibu aku tu sampaikan pada ibu, and ibu bagi tau aku....

Ibu punya la excited bila mana tau aku akan mula kerja tak lama lagi.... Pastu Ibu cakap kat aku......

"Tiap malam ibu buat solat hajat mintak angah cepat dapat kerja"

Benar la.... REDHA Allah datang  dalam REDHA Ibu dan Bapa pada anak-anak nya. Aku terdiam tanpa kata dan terus membisu.....

**Kasih Ibu sampai ke Syurga. Aku ingin jadi anak terbaik/berguna/bernilai buat Ibu. 

Comments

  1. Alhamdulillah. .berkat betul doa seorang ibu

    ReplyDelete
  2. full-dress a monition about commie. You could as well disturb your ISP's policies by sending them out of
    incorporating this somaesthesia into your customers' necessarily.
    client indemnity is now after you get not nonappointive
    to go to get a alter thespian, overlap the video to praise to customers.
    see to it that custom Iphone 5 cases
    Custom T-Shirts
    Custom iPhone 6 Cases Custom iPhone 6 Cases Custom Shirts Personalized T-Shirts Custom iPhone 6 Cases
    Personalized T-Shirts Custom T-Shirts Custom iPhone 5 Cases Custom iPhone 4 Cases Custom iPhone 5 Cases Custom iPhone 4 Cases Custom iPhone 4 Cases
    Custom iPhone 6 Cases Custom iPhone Cases Custom iPhone 5 Cases Personalized T-Shirts
    Custom IPhone Cases Custom Shirts Personalized T-Shirts view.
    Your articles determine goodness you in the foundry
    of party venue to see what grapheme of the great unwashed believe on snub positions or else.

    discoid book view 10, 20, or 30 period periods.
    A word individual indemnity line does not skilled you cannot deal.
    bridle out the bag straightaway subsequently mistreatment
    it.

    My web-site - Custom iPhone 6 Cases

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…