Skip to main content

TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION


*Gambar sumber Google*

MOVIE ini....Bukan menjadi pilihan utama aku. Yup. Aku serius. Aku kalau nak tengok wayang movie dalam carian otak kepala aku ni 'citer hantu'. Tak kisah la hantu melayu ke ( yang kadang kadang memang nampak mengarutnya) omputih ke, thailand ke, jepun ke or what so ever la, aku tetap akan layan. 

Takpon aku akan cari citer bunuh bunuh. Kalau citer kartun, cinta cinta, kelakar, dan citer macam transformer jarang sekali aku nak pilih. Jika tengok pon atau terbeli pon tengok keadaan la. Contohnye kalo aku memang nak sgt tengok wayang, tapi movie pilihan aku takde...thennnnn baru la aku pilih citer selain nya. 

Macam semalam aku ada 'date' dengan kawan kawan Kelab Blogger Ben Ashaari Lembah Klang kat Mid GSC. Dan diorang nak tengok citer ni. Tu haaaa..abang obot kita. In early...aku macam...hhhmm best ke... Yela org x penah follow citer dia before ni. Kalau tengok pon yang pertama tu. Haaa yg tu aku tak ingat macam mne aku bole tengok. Kalau nak ingat balik citer first dia mmg aku x bole nak ingat. Heheheh lupaaaa...


*Gambar sumber Google*

Actually semalam aku terlewat sikit la.... Memang tengok start tengah tengah agak blur je... Yela  orang tak tau hujung pangkal, tak kenal sape watak utama nye especially si abang obot2 tu, tak tau kenapa, apa, bagaimana bla bla bla dan bla....

Tapi tapi tapi tapi tapiiiiii... Bila aku masuk je panggung... Dan paksa gak mata ni layan....peeehhhhhhhh!!!! Torbaikkkk sehhhh... Korang tau effect nye citer ni pada aku, sampai aku rasa sayanggg gilaaaa dgn robot robot ni... Terutama Optimos Prime dan Bumblebee ni... Ceh cehhh berlagak tuu dah tau nama watak utama ni.... Kah kah kah tapi betol weii... Nak nangis ending dia...

So now entry aku ni bukan nak buat review pasal movie ni sebab aku bukan follow dari mula... But kalau aku yang memang bukan Pelayan tegarrrr *erk betol ke ayat aku tu? Eemm lantak laaa* ok sambung balik. Even aku bukan Pelayan Tegar movie ni pon rasa keberkesanan movie ni pada aku... So korang yang mungkin memang follow dari awal ofcoz lebih excited kan. 

Ok tu je yang aku nak borak pasal movie tu.. Haaaiihhh batuk tak reda lagi niii... Camne nak menghadapi puasa nanti? Erkk motif?

Daaaaaa....








Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…