Skip to main content

KISAH CINTA MONYET


Malam ni tetiba pulak nak citer pasal Cinta. Wahhhh!! Pyar Kia Haii... Tak bole bla kan. Nak citer pasal cinta dah kenapa. Meroyan apa tetengah malam ni. Hahahah Alaaaa... sekali sekala nak citer pe salah nye kan. Semua orang ada pengalaman cinta masing-masing. Tadi terdengar kawan nyanyi lagu yang pernah jadi one of my faveret song 'KU JUGA MENCINTAIMU' by SAIFUL malaysian Idol.



Apa? Tak percaya ke aku ada kisah love love ni. Heeeeeiiiii apa ingat aku ni tak laku sangat ke. Tapi pengalaman tu lambat sikit la dari orang lain. Zaman sekolah rendah aku memang takde sape pandang pon. Yela sape nak pandang budak bolat..pakai tudung muka bulat.. lengan baju sokmo kotor sebab kena meja belajar yang berhabuk tu..comot.. selalu kena ejek gemok gedempol! Ahhhh tak suka zaman sekolah rendah.



Macam aku cakap tadi, Kisah dan pengalaman aku terjebak dengan kisah sintan sintun ni masa aku Form 5. Haaa lambat kan? Maybe mase tu aku baru ada ghupe kot! Ceh! berangan. Time tu dah nak dekat SPM. Hape kejadah nak exam pastu nak cinta cinta. Memang salah time perkara tu datang. Tapi sebab hakak ni exseted ada orang bole terima hakakkk, apa lagi hakakk rembat je. Nampak tak jakun kat situ. Gatal sungguh! Sekarang ni double triple gatal nya... hahahahah.


Couple dulu dengan couple sekarang tak jauh bezanya. Cuma dulu sistem SMS digunakan. Sekarang up sikit. WASSAP ado. WECHAT ado. SKYPE ado. TWITTER ado. FACEBOOK ado. Tapi aku dlu main SMS je tiap hari. Pagi dah jumpa kat sekolah. Balik sms lagi. Hangat la konon citer nye. 

Cuma ada satu perkara yang aku rasa best dulu yang biasa kitorang buat. Suka dedicate lagu kat radio. Macam mana? Haaa camni...

(Ni dialog dulu punya ye. =P )

"B! Dengar radio Era sekarang. Lagu tu untuk B" 

Pastu nanti BF I (masa tu la) akan bukak la dengar. Pastu nanti dapat mesej..

"Terima kasih Ayanggg"...... kih kih kih

Yang tak bole bla nya.... duduk bilik kuar kan buku nak study kunun... tapi dok pass lagu untuk boypren. 

So, adik adik kat sana jangan tiru perangai hakakk kau ni... contoh tak patut ikut...

P/S: Cerita ini hanya untuk hiburan sahaja. Bukan untuk kena kan sesiapa. =)

Comments

  1. hehe.susah dulu-dulu bercinta sebab pakai phone rumah.takut kantoi ngan parents.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheheh kat rumah mase tu dh x pakai dh tel.umah. Bil byk kitrg asyik guna je... heheh

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…