Skip to main content

FLORIA 2014 PUTRAJAYA DAN SANY CHAR KUEW TEOW


Jeng..jeng!! Belum mula cerita aku dah tepek muka gebu aku dulu. Suka la kan belog aku. Ada aku kisah apa korang nak cakap. Waahhh riak sungguh aku dalam berkata-kata kan. Heheh ok ok itu bukan la intro permulaan cerita aku kali ini. Haaa ni baru citer nya....

Seminggu lepas aku full of stress. Tak tahu la apa yang tensen sangat aku ni. Nak kate koje, aku dok tanam anggur ni haaa dalam pasu bunga ibu aku tu. Nak kata putus cinta.. Ehemmm ehemm.. itu rahsia. Baru nak usha usha ni. Nak kata gaduh dengan kawan, eemm baik je aku dengan kawan-kawan aku ni. Yeke? Hehe aku ni baik baik je dengan semorang. Tak baik simpan musuh dalam hidup ni. Buat sakit kepala je.

Yang penting aku sangat-sangat STRESS!!!

Nak bercuti...poket penuh habuk je. Hmmm pikir punya pikir.. Haaa!! kawan kawan aku semua dok cakap pasal Floria kat Putrajaya..bla..blaa..bla... So aku pon search ternet. Ok dia sampai ahad 22/6/2014. Sompat eh kalo aku pergi ni.


Seperti biasa.. dia la driber aku kalau aku nak pergi mana-mana. Termasuk la event yang berkaitan dengan blogger. Kakak dia ni belum bersedia nak drive sendiri. Tapi In Shaa Allah... coming soon akak dia ni berani. Haaa ni pic dia merangkap adik kandung aku. Dia soh aku tepek gak pic dia ni. Saja je kannn nak jatuh kan saham Hakakkk dia ni. 

Actually ini aku rasa pengalaman pertama aku datang Floria kat putrajaya ni. Errr sebelum ni pernah ada ke? Heheh aku pon bukan alert sangat event event ni pernah ada ke tak. Tapi yang ni memang first time aku datang. Sampai je kitorang melantak dulu. Lapoooorrrr...


Ni haaa tempat makan yang pihak pengurusan sediakan. Selesa dan banyak jugak pilihan makanan. Mereka yang bertugas bersihkan sampah dan bekas pinggan dan cawan sentiasa ronda-ronda untuk make sure meja makan tu bersih dan memudahkan pengunjung duduk untuk menjamu selera. 

Bagi aku tempat tu dah cukup selesa pon. Sebab aku ni bukan lah orang yang demand apa sangat. Janji ada makanan dan tempat duduk bersih it OK for me.



Yang menarik tekak aku masa makan..ni haaaaaa.... Char Kuew Teaw abang Sany kiteerrr... bagi aku sedap! Masin dia pon cukup cukup je. Takde terlebih takde terkurang. Just Nice!. So korang yang belum pergi dan bakal pergi, korang patut cuba Char Kuew Teaw ni. Yang nak order kicap dia haaaa bole la korang call no.kat banner tu ye =)


Char Kuew Teaw Sany + Mee Kolok Sarawak.

Dah konyangggg baru bole jenjalan dan selfie selfie gituuuu....










Haaaa nampak tak lagak aku berselfie. Over terlebih nokkk.. Yela nak jadi Model, ukuran terlebih pulak. So kita berangan sendiri je la. Tapi bukan diri aku sebenrnya yang cuba aku nak tonjolkan walaupon space dalam pin tu separuh tu aku dah amik. Cuma aku nak tunjukkan background laman yang korang nampak tu memang sangat cantik. 

Aku kalau boleh semua sudut aku nak rembat amik. Tapi sebab macam beratur je masing-masing nak bergambar, so itu je la sempat aku nak berselfie. Amik gambar pon pakai Handphone Lenovo aku ni je. Takde nak pakai camera canggih manggih ni.

Ok! Last selfie sikit! 







Comments

  1. weii belanjer la aku makan gak huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah meh sini datang... Ika tggu kat sini je... Heheheh

      Delete
  2. ala, menyesal tak g floria. Lawa nye decor dia tahun ni. Anyway, wiida baru jumpa blog ni. hi nice to meet you. tgh blogwalking ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai wiida..... salam kenal ye... tq sbb singgah sini... =)

      Delete
  3. ok...serius regret tak sempat g..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa yeke... xpe2... tapi katanya floria tu diorang akan kekal kan. tapi x sure la btl ke tak....

      Delete
    2. katanya buat setahun sekali..sebab kos mahal kan.bunga kan nanti layu, kalau boleh simpan takpe gak.hehe

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…