Skip to main content

DRAMA AKSI TERBARU 'SELUDUP' DAN PELUANG BERLAKON BERSAMA BARISAN PELAKON UTAMA


Pada 25 JUN 2014, Bersamaan dengan hari Rabu bertempat di Serai, KL Life Centre aku bersama rakan-rakan blogger dan jugak rakan Media yang lain telah menghadiri satu Soft Launch untuk drama bersiri SELUDUP yang bakal di tayangkan di ASTRO PRIMA dan ASTRO MAYA HD. 





Actually Soft Launch itu bertujuan untuk memperkenalkan atau mewar-war kan kepada umum mengenai  drama aksi terbaru ini dan juga mengumumkan barisan pelakon utama yang bakal menerajui dalam drama bersiri 13 episod ini tidak lama lagi.

Drama penuh aksi yang bakal memulakan pengambaran pada pertengahan JULAI ini mendalami isi perdagangan haram barangan seludup di negara ini.


Drama bersiri ini adalah hasil idea seorang ikon serba boleh industri televisyen , Jehan Miskin, yang merupakan Penerbit Eksekutif Mastermind Group Sdn Bhd.

SELUDUP di ilhamkan daripada kesedaran yang semakin meningkat di kalangan masyarakat mengenai perdagangan haram barangan seludup, tiruan, dan cetak rompak yang telah menjadi isu sosio-ekonomi di negara ini dan menjejaskan pendapatan, keselamatan, dan kualiti hidup masyarakat.


Sinopsis SELUDUP: 

 Amran (Pekin Ibrahim), 25, merupakan seorang nelayan dan usahawan muda di Teluk Permata, sebuah perkampungan nelayan di  Pantai Barat Malaysia. Beliau amat di hormati oleh orang kampung lain dan memiliki staf serta bot-bot sendiri.

Amran mendapat tahu bahawa sekumpulan penyeludup kini mengupah nelayan kampung untuk menyeludup rokok, minuman keras dan manusia ke dalam negara.

Walaupon berdepan dengan bahaya, Amran bertekad untuk menghalang gejala ini, dan menyelamatkan kampungnya sebelum lebih menjadi mangsa. 

Produksi ini di barisi para pelakon terkenal: 


Pekin Ibrahim


Tiz Zaqyah


Namron


Raja Ilya


Syafie Naswip

PELUANG BERLAKON DALAM DRAMA BERSIRI SELUDUP:


Pihak Mastermind Production turut mengumumkan pelancaran peraduan #masukdramaseludup untuk memberikan peluang sekali seumur hidup kepada seorang pemenang lelaki dan seorang pemenang wanita untuk tampil di dalam sebuah drama di samping beberapa hadiah menarik lain bernilai hingga RM 6000 setiap satu. 

Peraduan ini TERBUKA kepada semua rakyat Malaysia yang berumur dari 18 hingga 35 tahun. Peraduan ini mudah saja. Hanya perlu :

1. 'LIKE' facebook SELUDUP 
2. muat naik video terbaik mereka dengan membaca skrip pendek
3.  kongsi kepada rakan-rakan untuk mengumpul 'like' terbanyak 

Untuk penyertaan peraduan ini boleh layari laman web yang tertera:

Uji Bakat -  Bit.ly/Seludup


Untuk informasi terkini berkenaan SELUDUP:











Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…