Skip to main content

Degree Marketing dan Blog

Kalau la orang tahu apa yang aku rasa dan apa yang aku fikirkan, kan best. Tak payah aku pendam sesorang. Kalau la masalah aku tu boleh di pancarkan seperti LCD. Biarlah orang nampak. Pastu kalau ada yang prihatin dengan aku, boleh la dia bantu aku.


Teringat aku pesan seorang sahabat kepada aku. "Yela.... kita ni kan ada degree. Kalau boleh jangan sia sia kan apa yang kita ada". Bukan aku nak hidup takde kerja. Macam macam aku usahakan. Tapi mungkin rezeki belum lagi menyebelahi aku. Sehingga sekarang aku masih lagi usahakan untuk cari kerja. 

Tapi sejak aku kembali mengaktifkan diri kembali dalam berblog ni, tetiba aku terfikir kaitan Degree Marketing yang aku ada dan Blog yang aku ada sekarang. Dan aku perhatikan ramai blogger blogger yang lain especially yang fulltime berblog, majority nya diorang buat kerja marketing. 

Ya! di sebalik blogging ni terselit usaha marketing. Dan aku ada kelulusan dalam Marketing. Jadi takkan aku tak boleh buat macam mana diorang semua buat? Blog bukan sahaja berkenaan dengan 'Minat'. Bukan sahaja berkenaan dengan 'Populariti'. Tapi blog juga adalah kerjaya. 

Ya Kerjaya!! Aku tahu apa yang aku perlu cari sekarang. Aku hanya perlukan SIFU je sekarang. 

Comments

  1. Good luck ika! All the best!
    Don't worry.. rezeki ada di mana2.. cuma cepat atau lambat je.. Semuanya telah ditentukan oleh Allah swt.. Chill ok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mummy.... Mudah2an Allah dh sediakan rezeki yg lbh baik utk ika dgn kesabaran yg ika lalui skg...aminn...

      Delete
  2. huhu pggl ika kan..jgn ptus asa cari kerja lbih2 lg ika ada klebihan dlm marketing ni..normal la kita down bila cari keje tapi xdpt2...jie pun mcm tu..smoga dpt cari sifu yg terbaik..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh panggil comel pon bole. Cute pon bole. Hahah demand. Mmg kdg2 down sgt. Tp x kisah pon dpt kje ape. Even blaja mrktg pon but x semestinya nk hrpkn maktg position gak. Amin.... Tq....

      Delete
  3. Insyaallah angah.. ada rezeki mu :)

    ReplyDelete
  4. sambil2 cari sifu , boleh google dekat internet. byk info pasal nak relate marketing dengan blog. kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan... mr google byk info lagi... tq tq tq... =)

      Delete
  5. di mana ada kemahuan di situ ada jalannya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai acikk.... tq dtg blog ika.... amin... doa kan ika.....

      Delete
  6. As salam Kak Ika..Eh,boleh ke panggi kak Ika?Please izinkin..hehe..Maaf,kita first time skodeng blog akak..apa pun,good luck kak Ika..Teruskan menulis okay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam.. bole je dik.... akak ok je... heheh tq tq... kita sama2 terus menulis dalam blog ni ye.. =)

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…