Skip to main content

BUFFET RAMADHAN BANGI GOLF RESORT


Alhamdulillah... sejak sejak nak mula aktif dalam berblog ini banyak peluang yang aku dapat. Termasuk peluang untuk food preview beberapa minggu yang lalu. Ini adalah pengalaman kali kedua aku dapat join bersama dengan blogger yang berpengalaman dari aku.

Ok kali ni aku nak share dengan korang semua tempat untuk berbuka puasa. Haaaa dah nak dekat dekat bulan puasa ni, mesti korang tengah searching tempat berbuka yang enak+murah dan berbaloi. Betul?? So aku suggest kat korang datang ke Bangi Golf Resort (BGR).

Korang tak perlu risau tentang taraf HALAL nya makanan di BGR ni sebab, BGR atau Bangi Golf Resort adalah salah satu dari beberapa Resort Golf di Malaysia yang telah menerima sijil Halal daripada JAKIM. So don't worry ye sayang sayang semua =)

Haaaa... sebelum aku terlupa, BGR juga ada menyediakan 500 tempat letak kereta (di jangka siap menjelang ramadhan nanti) dan surau dan tandas juga di sediakan untuk lelaki dan perempuan. Aku dah masuk. Sangat selesa! Psssstttt.... aku siap mandi lagi kat surau tu.... =P

So now korang meh sini follow aku. Aku nak share kat korang Menu mereka yang istimewa!!! Haaa yang korang tengok kat bawah ni adalah antara makanan berat yang so Delicious !!!!


Kambing Golek *credit to www.fauziaryaan.com *
heheheh terlupa nak amik pic kambing. Dok syiok makan kat dalam =)



Nasi Briyani, Gulai Kawah Daging, Lemang dengan Rendang Daging, Ikan Keli Salai Masak Lemak Cili Api



Nasi Ayam


Spaghetti with Chicken Carbonara Sauce 


Grilled Boneless Chicken with Creamy Mushroom Sauce , Beef Lasagna 




Dah makan yang berat-berat, sure ada makan ala ala pencuci mulut atau ringan-ringan sikit kan. So ni di kategori kan sebagai Spanish Churro 'Live Station'. So ini antara yang akan manis maniskan mulut korang nanti....
















Amacam? Nafsu korang tergoda tak? Rasa-rasa bakal ternoda tak dengan menu-menu yang di hidangkan di BGR a.k.a Bangi Golf Resort? 

Petikan dari ucapan Chef Kamaruddin....

“Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort Restaurant ini sentiasa menjadi pilihan kegemaran untuk berbuka puasa bersama keluarga, rakan-rakan dan kenalan perniagaan sepanjang bulan Ramadhan. Kami sentiasa memperkenalkan hidangan baru untuk memastikan kepelbagaian hidangan yang ditawarkan dan pada masa yang sama, kami juga bekerja keras untuk mengekalkan keenakan rasa tradisional masakan kami secara konsisten agar pelanggan kami sentiasa datang kembali."


Apa kata aku untuk review kali ini? Superb beb!!! Aku suka! Aku bagi 5 Bintang!!! Korang aku sarankan cuba jugak makanan di BGR ini bulan puasa nanti. Tak kan menyesal sama sekali.

Jom Selfie kejap!



Maklumat untuk tempahan dan pertanyaan:

Bangi Golf Resort
Alamat: No.1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, Selangor 43650 Malaysia.
Tel: + (60) 3-8925 3728 / + (60) 3-82100265
Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant
Email: bgb.bangigolf @ gmail.com

Atau pon korang boleh telefon dengan direct Sales Coordinator BGR sendiri:

Nor Hidayah
Tel: 017-273 3386
Email: hattida@gmail.com








Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…