Skip to main content

AKADEMI FANTASIA 2014


Sampai sekarang aku terfikir, 'Aku jejak kaki ke audition AF?' Macam percaya dengan tak je. Tapi itulah hakikat nya. Actually aku tak pernah pon terfikir nak join audition tu, since wujudnya program realiti TV tu. Memang kalau di fikirkan dengan mata kasar. Bila dapat join AF, nak glamor? ala.... tutup mata je... semua bakal di jamu depan mata anda.

Tapi aku nak join bukan sbab aku nak glamour. Tapi aku minat dalam bidang nyanyian. So kalau dapat memang aku tringin nak blajar ilmu nak kembangkan lagi bakat dalam nyanyian. Tapi sayanggggg.... itu semua hanya mimpi untuk aku. Tak mungkin aku bole dapat. sebab package aku... alahaiiiiii... memang tak layak nak di bandingkan dengan mereka yang aku nampak kat sana masa audition tu....


Fuuuhhhh mencabar sangat woooo masa nak pergi audition ni. First kitorang tak dapat cari kat mana FINAS, Petaling Jaya tu. Masuk lorong berhampiran Crown Hotel PJ, Pak Guard yang tolong bagi tau. Siap tanya lagi... ' Ni nak pergi tu kann?' Ternganga kitorang jap. Terkedu mana pak guard tau. Bila di tanya rupa-rupa nya Hari Sabtu pon ramai tak jumpa lokasi FINAS tu. Ada tu yang dah sampai ke FINAS, Ampang. Kesian giler...

Kalau korang tengok pic aku bagi kat atas tu... ramai sangat sesangat orang nak audition. 5JAM bebbbbbb! berdiri bratur. Kaki aku macam nak terputus di buat nya. 

Tapi sebenarnya sebelum aku otw nak pergi pon, hati aku dah 50 - 50 gak. Nak pergi ke takkk...pergi ke takkk... Fisrt sebab aku tau, aku pasti takkan dapat. Plus aku punya aim hanya nak masuk..rasa beratur as peserta yang nak audition... nak sampai register dan sampai dapat no. giliran tu. Itu sahaja! 


Againnnn... adik aku sorang ni jugak yang rajin melayan aku. Aku nak ke sana dia bawak.. nak ke sini dia bawak.... hehehhe akak dia ni terlebih manja. Kalah adik adik manja tau... Thank You akak Tipahhhh.... =)

Selepas akhirnya merentasi 5 JAM berdiri dan menunggu hanya untuk register SAHAJA. Aku tak boleh tahan dahhh... kaki tangan dah menggeletar tahap parkinson baqqq hanggg... Bukan kerana takut... tapi kerana lapar! wuhuuuuu... dari sampai dalam kol 8.30...sampai 1.30 tengahari berdiri. Kau rasa? Tak biru muka aku time tu. Dengan penat + lapar + letih .... time tu terus beli makanan.



Terus kitorang straight masuk keter. Lepak dulu dalam keter sebab akak register tu kata 'Nanti datang balik dalam pukol 3 @ 3.30 ye. So apa lagiiiii... jam di tangan menunjukkan baru pukul 1.40pm. Masing masing makan tak sampai 5 saat habis weeiiii Nasi Hujan Panas. Lepas makan... masing-masing tidor... peeehhh enak sangat waktu itu. Dengan ekon yang di buka.... heaven rasa rehat dan bersantai. Nampak kaki aku yang macam orang kaya tu.... Itu menunjukkan kaki aku crame!! Oleh kerana aku nak juga tempuh sampai aku masuk dalam hall audition punya registration tu... jadi aku bertahan gak la tadi.... tu yang sampai 5 JAM berdiri dah macam redha di buatnya... 


Bak rangkap lagu AF 'Menuju puncak! Gemilang cahaya' bukan senang seeiiii. Lepas bangun dari tido yang lena aku pon brgegas semula ke tempat menunggu audition seperti yang di beri tahu. Masuk masuk je.... aku ingat nak dekat turn dah... alih alih no.4 angka tak habis lagi! no. aku 42603. Hisshhhh jauh nya niiii bila nak habis... nk tunggu kang mau ke lewat malam aku ni. Kesian adik aku. Esok nya  keje. Kang kalo aku tunggu kesian dia penat.

Ramai lagi yang tunggu.....tngok pic tu semua menanti. AAAAHHHHH aku stress pikir kan. Tapi sebenarnya tak la stress sangat. Sebab macam aku cakap tadi, aku hanya nak sampai beratur, amik nombor giliran. Hahahah giler kan aku. Buang masa berpnat dari pagi je. Tapi sebenarnya kalau aku tak perlu tunggu lagi pon and no.aku dah dekat, aku redah je masuk. Tapi di sebabkan kena tungguuuu lagi. Eeemmmm...

Jadi.... aku rasa aku rela korban kan...even aku dah pon separuh jalan je lagi. Tapi aku kesian kat adik aku kena tunggu so...Let It Go.... Let It Go...... Rasa rugi? tak lansung. Dari berpenat baik aku balik.... lagi best... 





Jadi as a reward untuk adik aku yang bersusah payah, aku belanja adik aku makan kat GASTRO SS15 Subang Jaya. Aku dengan dia memang suka makan Kuew Teaw. Apa sje masakan menggunakan bahan Kuew Teaw kitorang memang suka. So since aku rindu nak makan kat situ, then aku bawak adik aku cuba makan kat sana. Psssstttt, kitorang share bayar. Heheh dah dia order tomyam dan tambah air satu cawan lagi... terlebih dari budget la plak. keh keh keh...

Habis dahhhhhh....




Comments

  1. adeh...
    letih jugak tu beratur lepas tu patah balik,
    boleh coba lagi next time,
    xdek can le nk tgk atikah dlm tv thn nie
    hehe

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Fuhhhhh....ada bakat terpendam tika ni

    ReplyDelete
  4. waaa... bestnyeeee... :)

    xpela, atleast awk berani.. klau ika, mmg x la.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. eemm bole la gak... even x masuk sampai habis. At least saya bole encourage keberanian saya tuu...

      Delete
  5. alamak..baru nak afundi atikah tadi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…