Skip to main content

TAYANGAN PERDANA FILEM ANIMASI SUPERSQUAD


Assalamualaikum semua. Baru sekarang aku berkesempatan untuk update blog. Dah siap kerja harian rumah baru lah aku ada masa nak penuhkan entry kat blog aku ni. Actually sebelum ni aku asyik dok tengok orang lain update entry atau pic dapat review citer awal awal kan. So kali ni aku pulak la di beri kesempatan untuk hadiri tayangan perdana.


Pada hari Sabtu, 17 Mei 2014, Aku telah di beri peluang untuk menghadiri Tayangan Perdana Filem Animasi SuperSquad di Cineleisure Cinema, E-curve Damansara. Ianya boleh aku kategorikan sebagai filem animasi untuk kanak-kanak alaf baru. Kenapa aku cakap Alaf Baru? Sebab filem ini bukan sahaja menghidangkan hiburan animasi semata-mata malah ianya juga memberi pendekatan sebagai Edutainment. Yang mana berunsur Education pluss Entertainment

Dari sudut hiburan memang kanak-kanak akan lebih suka. Kenapa? Kanak-kanak suka untuk menjadi seorang Hero. Akan tetapi, hero macam mana diorang boleh jadi? So, dalam Filem SuperSquad ni memang banyak mengajar kanak-kanak untuk menjadi hero yang pandai menggunakan akal fikiran dan mempunyai semangat jiwa yang kental. Haaa... menarikkan kan? Tak boleh la aku nak story morry panjang-panjang kat sini. Tak Suprise!!!!

Aku bersama Mascot salah satu watak dalam Filem SuperSquad iaitu Elly

Jadi untuk para Family di luar sana, Tontonlah Filem Animasi SuperSquad dari Netcarbon Sdn Bhd yang bakal ditayangkan pada 5 June 2014 nanti di pawagam berhampiran anda!!!! 

Tonton!! Jangan Tak Tonton!!! =)

Comments

  1. wahhh..untunglaa sebab dapat tengok dulu..:p

    singgah dari blog syira lokman..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…