Skip to main content

UNCLE JACK FRIED CHICKEN : Giant Meru, Klang


Time time macam ni lah biasanya aku akan free. Lepas dah settel kan kerja harian aku, so sebelum tido aku akan amik masa nak tengok FB and BLOG aku ni. Aku akan review tajuk tajuk yang pending dan belum aku update lagi. Jadi tajuk post kali ni yang bernama UNCLE JACK FRIED CHICKEN adalah salah satu tajuk yang belum aku habis kan.

Sebelum aku post citer tentang Uncle Jack ni, aku ada try google dulu mana tau bole dapat sikit info tambahan mengenai Uncle Jack ni tapi sayang. Tak banyak sangat info plus aku sendiri tak dapat cari company yang incharge bisnes Uncle Jack ni. 

Tapi dari apa yang aku nampak, biasanya stall Uncle Jack ni biasanya akan ada kat shopping center. Kalau kat area klang kat umah aku ni, korang bole pergi ke Pasaraya Giant Meru untuk cuba Uncle Jack ni. Mula mula masa Uncle Jack ni wujud kat Giant, aku lalu je kat sana. Tak pernah la sekali tu nak beli ke, cuba ke. Tak pernah lansung.

Yela kedai kedai macam tu, aku tak layan sangat. Biasa la persepsi rasa makanan kat situ biasa biasa je. Nak makan ayam, pergi KFC je. Nak makan nasi ayam, cari kat kedai kedai yang mungkin sedap dari Uncle Jack tu. Tapi bila dah try, honestly tak la sehebat di kedai yang ada nama macam KFC or Chicken Rice Shop. Tapi tekak bole terima la. Dan harga set pon murah murah. 


Tapi setiap kali aku pergi Giant, Kaunter Uncle Jack tak pernah kosong. Mesti ad yang datang beli. Dari situ la aku rasa macam nak tau,sedap ke makanan Uncle Jack ni. Macam aku cakap tadi la, rasa atau taste mungkin tak setanding restoran mahal. Tapi untuk mereka mereka yang berpendapatan kurang banyak, tapi keinginan tu tinggi, jangan risau set Uncle Jack tak semahal mana. 


Comments

  1. uncle jack adalah retail dibawah gch retail malaysia. sepertimana giant, guardian, cold storage, mercato, jason food hall etc. biasanya lokasinya mesti ada dalam giant buat masa ni. sebabtu murah.. sebagai alternatif kpd mainstream fried chicken. memang murah. from time to time, will upgrade..sebagai penarik untuk public ke hyper je..lepak2 tapi murah..ada wifi lagi.. ok la kot? :) -ex gch retail emplotee-

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…