Skip to main content

Kelas Memandu: Bermula lah hari ini

Hai hai hai semua. Hari ni takde post yang penting penting. Saja nak share pengalaman untuk hari ini. Seperti yang korang semua BELUM tahu, sebab aku tak bagi tahu lagi kannnn... Hari ni aku dah start kelas memandu untuk hari yang pertama. Baru kelas pertama, tapi otak dah fikir..."macam mana kelas kedua.. ketiga... keempat... praktikal... Test JPJ... ooohhhhhh stresss!"

Dengan hati yang dah bersedia lama ni, aku akhirnya kalah dengan penantian yang terlalu lama. Hambooiii ayat aku klasik betul. Yela aku fikir bila lagi nak belajar drive kan. Ibu aku pon bukan larat lagi nak memandu. Takkan aku nak harapkan dia. Dengan keadaan sekarang yang memang memerlukan aku untuk tau memandu, so aku kena juga belajar.

Sampai je kat tempat belajar, hati aku memang dah ready 100%. Takde rasa neves ke? Tipu la nak cakap takde. Ofcoz ada. So cikgu aku (Nama dia Wak Maamur),aku panggil dia wak je. So sebelum aku di benarkan bawa keter, wak terangkan sedikit sebanyak yang penting je la. Dia citer pasal padel minyak, brek, clash, gear. Dah pom..pang..pom..pang citer, wak cakap, " Ok? Dah bole bawak?"

Ooohhh..soalan yang di keluarkan memang tak mengizinkan aku cakap "huhuhuh...Tak ready lagi la wak..". Kalau rasa nak kena halau dari kereta, cakap la macam tu ye. Datang nak belajar conform aku kena belajar dan BAWAK!!

" Ok.. jalan...lepas kan clash perlahan-lahan...signal... belok kanan... berhenti... tengok kiri kanan..takde kereta baru pusing... bla...bla...bla..." 

Haaa..macam tu la dialog wak masa ajar aku tu... pastu.. dah habis beberapa round... 

"Lepas ni kita drive kat luar ye..jalan besar tu..."
"Haaaaa!!! hari ni ke???"
"Yela.,... habis tu sampai bila nak berani... jalan kat dalam ni kecik... jalan kat luar tu besar... boleh tekan minyak..."

Dengan rasa akur nya ke jalan raya juga aku hari ni... Masa drive tu tengok BAS...LORI.... eerrr.... betul ke aku bawak ni... fffiiuuhhhhh..... Pastu kalau korang nak tau..masa sampai kat traffic light... kereta aku mati... hahahha adalah dalam 2 3 kali gak... dari lampu merah.. ke hijau... ke merah balikk... kesian kereta kat belakang aku tu. Tapi diorang nak marah pon mana bole. Nama pon belajar.. sabor je la yee... 

**Esok ada kelas lagi... chayok..chayok!!!

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…