Skip to main content

Jodoh Pasti Bertemu

Tak salah kan kalau aku nak bercakap soal Jodoh. Aku pon dah capai umur 26tahun. Lagi 4 Tahun je aku nak sampai ke 30Tahun. Hehehehe itu la yang aku selalu guraukan dengan adik-adik aku. Melawak nak sedap kan hati sendiri macam tu lah. Bukan aku takut Tua. Tua itu pasti. Sebab umur manusia tu takkan berhenti selagi Allah beri kita nafas dan nyawa untuk hidup. Bila kita bernafas, ia sebenarnya seiiring dengan perjalanan umur kita.

Jadi aku sebagai manusia yang tahu akan hakikat hidup ini kena lah professional menerima hakikat kenyataan tu kan. Betul tak? Orang kata bila sampai umur matured ni jiwa ni sokmo la sensitip bagai. Ngada ngada tau. Yela sekarang ni buka buka je FB tengok kawan tu kawin.Kawan sekolah dulu kawin. Kawan diploma kawin. Kawan degree kawin. Yang siap dah ada baby masing masing pon ye. Yang tengah mengandung pon ye. Mau nye la hati ni idok sadis. Sadis tahap gaban tau...

Nak kata takde. Ada dah. MR B tu. Tapi takde tanda tanda nak masuk mintak. Hehehehe dan macam Mak Bidah citer Masam-masam Manis mengomel sebab Driber Teksi tak masuk pinang dia. Haaaa ghopa itu la aku ngomel sekarang ni. Yela kita ni perempuan kalau nak tau lelaki tu serius dengan kita, kita nak tengok dia berani tak nak masuk lamar kita kat parents kita kan. Betol tak? Tapi bila pikir pikir balik aku kena la juga faham masalah atau situasi si empunya badan tu. Sebab dia tak macam orang lain. Dia sangat sangat unik.

HHMMMMM....

*jOM Lah dengar lagu Afghan -Jodoh PaSTI bertemu-






Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…