Skip to main content

"Bahana bawak Baby Mia pergi hospital..."

Kena pulak hari Isnin lepas nenek aku masuk hospital sebab kaki dia bengkak. Katanya Jantung nenek tak fungsi dengan betol and lagi satu maybe masalah buah pinggang nenek. Di sebabkan nenek tak dapat buang air kecil dengan betol, so air lebihan tu akan turun ke kaki. Dan sebab tu la kaki nenek bengkak.

Ibu aku trpaksa la amik cuti nak uruskan nenek masuk hospital tu. Tapi mula -mula tu aku tak terfiikir pon nak pergi. Tapi bila ibu dah ajak, aku on la. Dan korang pon tau kan aku sekarang ni menjadi BABY SITTER baby mia.. So takkan nak tinggal kan. Ofcz aku bawa. Tapi masa tu aku tak terfikir lansung bole ke bawa Baby pergi hospital. Masa otw tu dah ragu-ragu gak. Memang tau dah macam tak bole bawa kan.

Sebelum masuk hospital Ibu dah pesan dah kat aku 

"Korang masuk dulu ek, ibu nak cari parking dulu." 

Almaklum la pergi melawat masa lunch hour. Mahu tak penuh nye hospital tu. Aku pon kuar dari kereta dukung la si Baby Mia. Berlari-lari anak aku nak mengejar lif. Waktu melawat sampai kol 2 je. Lagi 15minit kol 2 baru kitorang sampai. So kena la mengah-mengah kejar masa. Lif pulak masa tu penuh orang nak tunggu. Mana yang nak naiknya. Yang nak turunya. Semua berebut. Baby Mia pulak dah start nak merengek. Panas tu. Memang tak selesa la kan baby tu. Aku pon jenuh la nak menyabarkan si Baby Mia ni.

Bila dah sampai Tingkat 7,  makcik aku (Maklang) tak bagi masuk. Katanya baby mana boleh masuk. So aku terpaksa la keluar. Haaaiiihh dah la penat. Alih-alih tak bole masuk. Aku pon dok la kat luar. Baby Mia dah start dah ....

"ekk...eekk...ekkkkkk"

Tunggu kat luar pintu je la. Jaga Baby Mia. Bagi puting taknak! Bagi susu tak nak! Alih aku suap kan gak puting dengan madu sikit. Diam la kejap. Masa tengah dukung si Mia ni datang la sorang makcik ni... Menghampiri aku dan berkata...



"Anak sulong ke?"

Haaaa!!! whattttt!!! Makcik, I tak kawin lagi ye. So sebelum makcik ni memanjagkan ceritanya dan soalanya dan sebelum ada abang-abang nurse yang lalu, aku kena betul kan keadaan sebenar dengan makcik tu. Aku cakapla...

"Eh! tak la,,, ni anak pakcik saya. Anak sulung dia. Saya tolong jaga je"

Senyum jela makcik tu menerima cerita aku yang tak seberapa tu... Tak pasal pasal SAHAM I jatuh merundum tau. Habis orang ingat aku dah kawin. Sadis sangatttt!!!!

Bila makcik tu bla je... aku tak buang masa dah duduk kat atas tu. Aku lari kat bawah. Cari tempat duduk yang selesa untuk tido kan si Baby Mia ni dan juga menyembunyikan diri aku dari di ajukan soalan-soalan yang tak munasabah bagi aku. Sebabnya aku tak dapat terima hakikat diri ini dah serupa mak-mak ok.

Cerita aku belum lagi ke penghujungnya... bila aku turun kat bawah, lain pulak situasi nya. Masa tu aku dok kat bawah nak tido kan si Baby Mia. Dah dia merengek-rengek ngantok la tu kan. Bila aku dok dodoikan si Mia ni, orang lalu lalang kat sana boleh pandang aku senyum je... sambil tengok kat si Baby Mia ni... 

Aku pon macam dah paham je SENYUMAN SINIS yang diorang pamerkan tu. Agaiinnnnn.... Diorang pandang aku sebagai Mak kepada Baby Mia. WAAAAA!!!!! 

"Mia...... ekau tau tak saham akak dah jatuh sesangat.... diorang tak nampak dah akak ni bujang sebenarnya"


Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…