Skip to main content

HAPPY NEW YEAR!! & Story as 'suri rumah' single.

Errrr belum terlambat lagi kan untuk aku nak wish? Masih dibulan Januari walaupon dah nak ke penghujung nya kan. Seperti biasa tahun baru, azam baru. Azam baru, jadi kita mulakan dengan sesutu yang barulah kan. Takpelah dalam hidup ini, takde erti kata 'TERLAMBAT' @ 'TAMAT'. 

Bila masa kita nak mulakan suatu perubahan, bila-bila pon kita boleh lakukan. Cuma, yang perlu kita kekal kan untuk memulakan perubahan ialah perlu ada sifat ISTIQOMAH @ kata lain nya berterusan @ dalam bahasa inggeris nya ialah CONTINUE. Takpelah inggeris aku tak lah excellent sangat even belajar dulu sampai tahan Degree (OK! bukan nak show off pon, saja nak mention. ahakksss!) 

Banyak benda yang aku rasa aku kena BARU kan semula. Sempena semangat tahun baru kan. Aku taknak lah sia sia kan hidup aku dengan sesuatu yang tak berfaedah. Jadi aku dah banyak mula untuk fikirkan apa yang aku harus buat.

Actually since bulan 10 tahun lepas (2013) aku berhenti kerja, aku masih belum lagi dapat peluang atau panggilan mana2 kerja. Hadir interbiu dah melambak dah tapi boss tak juga col col aku bagi tau. So, kerja aku kat umah lah jaga ibu, adik2, anak anak bulus aku.

Bila life aku berubah menjadi 'suri rumah' single, hari hari aku buat rutin harian yang sama.

"Kemas rumah, basuh baju, sidai kain, masak, lipat baju, bagi anak bulus makan, kemas sangkar, bersihkan pasir anak anak bulu, tengok tv, layan internet."

Beginilah rutin harian yang aku lalui sehingga la hari ini. Cuma step by step kerja nya je berubah-ubah. Jap mula basuh baju pastu sidai kain. Takpon kemas sangkar dulu ke..haaa macam tu lah... Ehh eh eh aku terlu[a satu kerja lagi Siram pokok bunga,sapu daun kering. =)

Dan sekarang ni, apa yang aku dok melilau berfikir sekarang ialah aku sedang cari satu kerja yang boleh tampung duit poket aku setiap hari. 

" Kalau aku nak cari duit dengan BERBLOG boleh tak?"

#ANYCOMMENTPLZ!!! 

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…