Skip to main content

Conjuring vs Highland Tower

Tengah tengah malam apa cer aku ni nak citer pasal citer seram. Masalahnya aku tak bole nak tunggu esok. Rasa mcam lambat je nak tunggu esok pagi. Malam ni gak aku nak citer pasal perbezaan dua (2) cerita yang bagi aku macam nak letak bintang atau gred 5/5. Nak bagi 10/10 macam tinggi pulak. Yela kalau aku ni pengulas movie yang bertauliah layak la juga kan.

CONJURING: Aku tau citer ni bukan dari facebook. (as usual la kan. apa-apa news biasanya akan tersebar kat sana tapi sayanggg citer ni aku bukan tau dari situ =) ) Tapi aku tau dari kakak aku. Dia bagitau 'angah kau dah tengok citer Conjuction tak? kawan along kata seram' . aku pon dok cari dalam ternet. Seacrh conjuction tak jumpa, tapi conjuring yang aku jumpe. Ke citer ni yang kakak aku bagi tau hari tu. Haiiihhh salah tajuk la budak ni. 

Orang kata citer ni dari kisah sebenar. Dan jarang nak tengok citer horror mat salleh ni yang dari true story ni. Sebab biasa yang lain-lain tu cerita rekaan je. Bila aku dah tengok, ok aku rasa GOOD! sebab keseraman dia memberi kesan pada aku. Disebab kan aku ni memang kaki layan citer citer camni, so aku mark dia 5/5 point! sebab unsur seram dia buat aku terbawa-bawa sampai keluar panggung and sampai aku tunggu kat KTM masa nak balik rumah.

HIGHLAND TOWER: Sape dah tengok! angkat tangan!!! Ok maybe ramai yang belum tengok. Apa komen aku tentang citer ni? Ok takpe biar aku bagitau macam mana keadaan panggung masa aku tengok citer ni ye. Lebih separuh penonton dalam tu menjerit. Means diorang focus citer tu instead memang diorang tu penakut kan. Nama pon citer hantu so mestilah diorang aim nak buat orang jerit. Kalau nak gelak kena tengok citer kelakar la kan. Baru sesuai. Dan macam mana keadaan aku pulak masa aku tengok citer tu tadi, sepanjang aku tengok tadi tudung aku tak terlepas dari mata, bulu roma aku serius meremang & aku tak pernah tengok citer hantu kat wayang tangan aku sejuk selain di sebabkan kesejukkan aircond dia.

Cerita dia memang berbeza dengan cerita Jangan Pandang Belakang, Khurafat, Congkak, Niyang Rapik dan macam macam la citer seram yang pernah ada dalam industri perfileman malaysia ni. Sebab kesan dia sampai aku tak boleh nak tido sekarang. Sebab tu aku update blog time ni. Hahahahahha (nampak tak permainan kat situuu)

Jadi berapa yang aku nak grade kan dia?? 6/5! yup! aku nak bagi banyak tu. Sebab dia AWESOME!! everything yang real semua dia bagi kita tengok. So apa yang real korang nak tau kena lah pergi tengok! ok!

**serammmmm nnniiiii**

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…