Skip to main content

MUM!!!! kaki DADDY dah goyang dah ni....

Itu la tanda tanda yang tak dapat di ramalkan ketika diri di selubungi cuak dan neves yang takkan di jangka. Im sorry sayang.... I have to tell u before u yang mati terkejut bila my ibu soh masuk jumpa dia kan...bila ika sekali rasa cuak untuk jumpa kan dia dengan ibu bersama mata mata yang lain, ika pulak di soalnya balik..

KAU pulak cuak ni pehal? Doohhh pulak ibu tanya ika cam tu.. mau tak cuak nya... nanti ibu tanya bukan bukan ke kat dia nanti cam ne... Dah tu ibu jawab xde nya ibu nak tanya bukan bukan..

Ok saat tu dah cool sikit... eeemmm tunggu punya tunggu.. tunggu lagi dan tunggu... masih menunggu... mana pulak la bayang nya si CINTA tak muncul muncul ni. Ibu asyik dok tanya dari tadi ni mana la dia tak sampai sampai kan. Dia saja nak datang lambat ke? Dah pulak berperasangka si ibu ni.. 

Ika pon call la si CINTA ni... sayang kat ne? lambat lagi ke? 
Daddy ada kat area PJ ni... eeemmm nak drive pun macam malas je... (haaaa takut ye sayang...)
ala sayang xde apa la... ibu just nak jumpa sayang and nak U minta permission dia nak bawa mum keluar.. tu je..

beberapa minit kemudian.... "Angahhhhh... tu haaaa Bashir dah sampai kot... terhendap hendap je dia kat luar tu" ika dengan berlagak relaks plus takut teru kuar pegi dekat si CINTA.
Mum pegi mana daddy call banyak kali tak jawab jawab. Mum kat dapur la sayang.. dah la jom masuk jumpa ibu... ala mummmm.... suh la ibu kuar dad tak nak masuk... mum tunggu la dad kat depan tu je.. Yeee... mum tunggu U...

ika pon berlalu dan masuk umah nak amik beg tangan and masa tu la si CINTA masuk dan jumpa dengan ibu , makcik, nenek dan pakcik ika. heheheh ika dah cakap dah kat dia kalau tak tau nak cakap melayu speaking english je la.. ibu bole layan je cakap BI ni.. so tu yang dua dua cakap english tu...

Terdengar pakcik plak cakap.."sok cakap inggeris jela dengan anak anak" hampehhh la kalo ika yang nak cakap berhabuk kan... dia bole la... ika sikit sikit je...

SEKIAN,

NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI

XOXO_IKA

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…