Skip to main content

EPISOD 2 CERITA DARI itNas: AIDILADHA

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua sahabat blog itNas A.K.A mynameika.

Semalam telah selamat ika meng'hupdate' satu cerita yang telah di 'jeruk' kan dalam kepala selama beberapa minggu lalu. Dan ini juga salah satu cerita yang dah lama wujud tapi belum di publishkan di mata dunia. So sementara belum busy busy sangat ni ika nak cerita la sambungan episod AIDLADHA ika yang lalu. Seperti yang semua tahu atau mungkin ada yang tak tahu ika sekarang bekerja dan sedang serta masih bekerja di SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH. So pengalaman menyambut aidiladha bersama warga SRA BATU BELAH adalah pengalaman pertama dalam hidup ika bukan sebagai murid lagi, tetapi sebagai warga SRA BATU BELAH tu. Jadi semestinya orang kata pengalaman di tempat baru adalah satu pengalaman yang takkan mudah dilupakan.

Pada 29/10/2012 SRA BATU BELAH ada buat sikit jamuan sempena AIDILADHA dan ika tak pernah join mana mana jamuan untuk aidiladha. Kalau raya AIDLFITRI tu dah selalu sangat la pergi 'open house' sana sini. Tapi raya AIDILADHA kali ni sangat bermakna sebab ika sambut dengan ustazah dan murid murid yang lain. Kebiasaanya bila raya AIDILADHA ika hanya duduk rumah dengan family tak pon pergi rumah nenek, mak belah ibu ika so just duduk lepak lepak je. Tak pernah la menyambut orang kata. Paling tak pon duduk rumah makan lauk pauk raya tu. Haaaa tu jela. Tapi bila dah keje ni banyak juga la benda benda baru yang ika lalui. BEST! 

 
"Semua beratur dulu!! Lelaki sebelah kiri ustazah! Perempuan sebelah kanan ustazah! Sape tak habis makan kena bayar RM1!"
haaa.. tu la dialog yang ustazah ustazah tu cakap. Siap ugut lagi tu sape makan tak habis kena bayar seringgit! heee suka tengok dak dak ni.

"Sape belom cuci tangan cepat cuci dulu!!" 
heheheh bagusss.. dengan arahan semua ye adik adik akak ni.. good good!

"ALLAHUMMA BARIKLANA FIMARAZAKTANA WAKINA AZABANAR!! AMINNN!"
hehehe teringat pulak zaman zaman jadi budak tahun 1 dulu..

Macam ni la gelagat adik adik darjah 1 SRA BATU BELAH. Setiap kali tengok gelagat diorang buat itu buat ini selalu je buat ika gelak! sebab terbayang zaman zaman kebudakkan kitorang dulu. Tengok budak budak sudah... so meh tengok apa lauk yang 'mengiurkan' tu:

'Ayam Goreng!'


'Sayur Campur'

'Gulai Kawah & Sup Tulang'

Ada gulai, ada sup, tapi kalau takde "Sambal Belacan & Cili Kicap" takkan lengkap lah derrr!!

Ok!! dah lihat semua.. so... selamat MENJAMU MATA la ye... =)

**Tiba datang seorang murid darjah 1 ke arah ika:
" Ustazah saya nak bayar RM1? Saya tak habis la ustazah..."
" Hehehehhe takpelah dikkk.. tak yahh bayar.. dah dah pergi masuk kelas yee."
"Betol ni Ustazah?" dengan muka yang agak pelikkk...
"Yeee... betolll"

hhehhehehe adikkk adikkkk...



S.E.K.I.A.N

Yang Benar

NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…