Skip to main content

SYARAT-SYARAT TEMUDUGA TERBUKA ARTIS BUDAYA DI ISTANA BUDAYA BUAT AKU "KHECEWA"

NAK MERAJUK!!!! NAK SANGAT MERAJUK SEKARANG!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua buat sahabat Ika yang COMEL,

Emmmm... tak bermaya je nak taip entri. Tak bersemangat je rasa nya nak angkat jari jemari untuk menaip ayat seterusnya. Tapi ika gagahkan jua dengan perasaan yang hambar... sediihhhh.. sob sob sob!!!

Actually tak la sedih sangat pon ( drama je lebih dohhh ) and nak touching mouching dengan orang Istana Budaya pon  tak sangat la... masih boleh senyum lagi tau.. (ngeeee!!) Tapi tadi lepas nampak je advertisement TEMUDUGA TERBUKA dari Istana Budaya memang dah excited tahap tinggi bukit dah ni... 


Apa lagi memang tak minit lah kan nak tunggu... terus je ika buka link Istana Budaya tu... Dah happy sambil senyum + berangan jadi artis ni tup tup tup !

Syarat ke 4 dan 5 buat ika ter "HENTI !" segala niat di hati :

iv .Mempunyai rupa paras yang menawan dan badan yang ramping. 
 v . Ketinggian 165 cm dan berat 52 kg bagi WANITA, 170 cm dan berat 61 kg bagi LELAKI.

Baru nak rasa impian jadi kenyataan.. tapi terpaksa la duduk berangan lagi sekali sebab tak dapat jadi "ARTIS" waaaaaaaa!!!!!

** Kalau takde syarat-syarat tu agak-agak ika boleh tak di terima di mata dunia dengan bakat yang ika ada ni.. (ok tak statement ni =P )

Comments

Popular posts from this blog

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…