Skip to main content

SELAMAT BERTUNANG AWAK!


Assalam dan selamat pagi semua,

Tak pernah pernah nak update post kali ini ika memang sangat sangat la free nak update cause hari ni ika MULA kerja sementara as kerani kat SEKOLAH AGAMA BATU BELAH KLANG. so seperti yang telah diberitahu kepada ika tadi oleh orang yang bertanggungjawab "merekomenkan" ika position sementara ini  kak miza  untuk awal awal bulan ni katanya kerja tak la banyak sangat. Hanya rekod kedatangan pelajar, jawab call, cop pengesahan pelajar (kalau adalah), rekod jualan buku tulis and bla bla bla bla.... so ini la tugas tugas as akak kerani di sekolah ini.. 

Ok kita kembali kepada tajuk entri  la ye.. SELAMAT BERTUNANG AWAK.!

entri ni khas buat cuzen saya yang gila dan kadang kadang mengundang perasaan nak lempang! je muka dia tu =P so ini khas buat kamu. :

" Nokkk... tak sangka la ekau dah tunang kan... (tunang je ponnn... aahhhaaaa) macam nak caya dengan tak je aku dengan ko ni... yela kita kecik sama sama (eh! jap angah kecik ke dulu ek?) besar sama sama.. pastu lepaking, gila king! bengong king!, ngarut king! dan macam macam king! la kita dah buat sama sama... tapi now macam dah sampai masanya awak dengan tumbesaran yang seterusnya kan?? tapi lepas ni mesti tak bole bla kan... ko mesti dah macam feeling mak mak je.. hahahha no gila gila any more!.. sat lagi cara cakap pon macam dah berubah ke ape ke kan... hahahhaha macam mana la ko nnt kan sya... tetiba dah mcm gaya gaya ibu n alang je... hahhahaha! so.... sebelum ekau bertukar status... ekau ada masa 1 tahun aje lagi nak enjoy jimba jimbo dengan aku... haaa jangan lupa banje makan, banje karok, banje lepak, banje beg, banje kasut + banje SD11.... heheheh... pas ni aku dah tak boleh nak kecah kan duit kau sehabis habisnya... so ini la masa yang ada utk buat semua itu.. heeee jangan marah naaa... ok la! aku dah xde idea nak carut lagi... sooo... IM HAPPY FOR YOU... "

**Habis dahhhhh**

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…