Skip to main content

EX-MURID bersama EX-GURU

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua sahabat ika sekalian,

P/S: Buat mereka yang bernama lelaki MUSLIM (amin..) anda semua tahukan hari ni hari apa dan waktu waktu begini apa yang anda perlu buat, so jalankan la tanggungjawab anda sebaik mungkin ya... Kerana anda semua adalah ketua dan juga bakal ketua buat generasi dulu kini dan selamanya selagi dunia ini belum lagi ALLAH s.w.t ambil kembali. Janganlah dok "cengelat" lebih sebab layankan perasaan malas anda itu. 

ALHAMDULILLAH..... ika baru ju selesai makan tengahari bersama seorang USTAZAH sekolah agama ni. USTAZAH?? yeee.. dia adalah bekas guru agama ika waktu ika darjah 5 & 6. Dia ajar ika Bahasa Arab, Tauhid, dan Sirah (sejarah) . Dulu dia ada kat depan ika kat meja belajar ika. Tapi kini ika dan dia jalan pergi kantin sama-sama, duduk makan satu meja + borak+ gelak ketawa = SANGAT PELIK kan? 

Kalau ikutkan sejarah ika masa ika sekolah dulu, takdenya ika berani nak borak borak bagai dengan semua guru ika. Tak kisah la sekolah agam ke, sekolah kebangsaan ke. Ika memang tak rapat and for ur information, ika adalah pelajar yang sangat pendiam dan tak banyak bergaul dengan kawan kawan. So untuk hal "kamcing" dengan guru pon memang tak la ika rapat kan. 

So tadi masa pergi makan dengan ustazah ika tu, memang dah rasa macam kawan kawan pulak. Tapi dalam hati ni mau segan lagi sebenarnya ika dengan ustazah ustazah yang pernah ajar ika dulu tu. Hanya sorang je yang ika tak boleh nak panggil "akak" and ika still lagi panggil "ustazah". Nama dia Ustazah Salemah. Haaa dengan dia ika memang tak bole nak tukar tukar kan gelaran itu. Dia ibarat super senior gak dalam class ustazah yang ada kat sini. Heee panjang ika celoteh tapi korang paham ke? Buat buat paham je la ye... =)

** Lepas kenyang makan mata pon main peranan lebih la kan... dah start mengantuk dah...

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…