Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

"PAKCIK! NAK SALAM" [abang polis feeling "retis"]

Hahahahahahahahahhah!!!!!
Jap jap nak gelak dulu.. (sambung gelak jap) 
Hahahahahahah!!!!
haiii budak budak ni sekolah ni... kelakar gak tengok ragam diorang kadang-kadang. Mana tak nya tadi ada "abang" polis ni datang nak mintak cop sekolah (as u know ika sekarang bekerja di sekolah so entry entry banyak yang berkaitan dengan sekolah sekali sekala kan) sebab diorang baru je buat rondaan kan kawasan sekolah agama ni. Tapi tak nampak pulak diorang dok ronda.. ke mungkin ika kat dalamj opis kot. Tu yang tak perasan. Tak pe abaikan je masalah yang bukan masalah ini.   *Gambar dari encik google*
So sampai2 je "abang" Polis tu, (untung la kau encik polis sebab aku gelarkan kan ABANG dalam blog aku yang tak glamour ni) budak budak kat luar ni dah mula bising... Ika yang kat dalam ni dah pelik apa la yang budak budak ni kecoh kan kat depan pintu opis ni. Dalam masa dengar gak suara garau kat luar tu. Ingat kan pakcik tukang kebun tu. So takde la amik kisah sangat. 
Then bil…

EX-MURID bersama EX-GURU

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua sahabat ika sekalian,

P/S: Buat mereka yang bernama lelaki MUSLIM (amin..) anda semua tahukan hari ni hari apa dan waktu waktu begini apa yang anda perlu buat, so jalankan la tanggungjawab anda sebaik mungkin ya... Kerana anda semua adalah ketua dan juga bakal ketua buat generasi dulu kini dan selamanya selagi dunia ini belum lagi ALLAH s.w.t ambil kembali. Janganlah dok "cengelat" lebih sebab layankan perasaan malas anda itu. 
ALHAMDULILLAH..... ika baru ju selesai makan tengahari bersama seorang USTAZAH sekolah agama ni. USTAZAH?? yeee.. dia adalah bekas guru agama ika waktu ika darjah 5 & 6. Dia ajar ika Bahasa Arab, Tauhid, dan Sirah (sejarah) . Dulu dia ada kat depan ika kat meja belajar ika. Tapi kini ika dan dia jalan pergi kantin sama-sama, duduk makan satu meja + borak+ gelak ketawa = SANGAT PELIK kan? 
Kalau ikutkan sejarah ika masa ika sekolah dulu, takdenya ika berani nak borak borak bagai dengan semua guru ika. …

BALASAN SI PEROGOL! (18sx)

PERHATIAN!!!

JANGAN GELABAH! JANGAN TERKEJUT! JANGAN TERNGANGA!!

Tutup mulut tu, kang tak pasal pasal ada yang mati tertelan lalat pulak. Dah kecoh satu paper esok ada yang mati ternganga kan..heee.. Ok! Itu adalah satu amaran buat lelaki lelaki yang di luar sana yang gemar buat @#$%^ perkara tak senonoh dengan  wanita wanita di BRAZIL!! "BRAZIL??" ok ika tau statement macam dah luar dari kawasan cerita nya kan, heeee dan ika tau semua akan rasa ika sangat mengarut sekarang.
Dan kejadian ini tak berlaku kat MALAYSIA lagi... sebab kita rakyat malaysia masih sayangkan abang abang polis kat luar tu... kalau kita suka suka hati tangkap dan jahanamkan si perogol durjana yang ada kat malaysia kang, abang abang ni dok makan gaji buta pulak. Yela dah kalau semua nya kita yang tangkap penjenayah tu kan. So apa apa pon kita kena bagi abang polis ni keje gak la kan =P baru la boleh jadi polis contoh kan kan kan.
DAN... untuk cerita ini ika tak nak post kat blog ika ni.. kang kotot pula…

PENGAKUAN MAAF DARI LELAKI YANG HINA ISLAM DI FB.

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua sahabat ika,
Sebelum nak masuk tido dalam beberapa minit lagi ni, ika tengah dok rajin pulak kan nak review FB + Story story yang tengah hangat tika ini. Termasuk la tentang guy (lelaki) yang kat atas tu. Before ni ika tak tengok lagi post yang dia buat tentang menghina Allah dan Rasul kita Nabi Muhammad S.a.w. So tadi ika rajin plak nak tengok apa yang dia post kan kat Fb tentang penghinaan tu melalui mynewshub so ayat nya agak kurang ajar gak la kan. Then bila ika dah baca ika terus la search nama si empunya FB tu...
Cari punya cari dapat gak ika jejak Fb si owner yang menghina ALLAH dan RASUL kita tu. 
TETAPI......
Kali ini di FB si lelaki ni dia ada post ucapan maaf atas kejadian yang berlaku tu: 

SAYA MEMOHON MAAF ATAS MAKIAN YANG DIBUAT ATAS AGAMA ISLAM DENGAN MENGGUNAKAN AKAUN FACEBOOK SAYA SENDIRI OLEH ORANG YANG HACK FACEBOOK SAYA. SAYA MEMANG TAK AKTIF KAT FACEBOOK.SAYA SELALU GUNA FACEBOOK KAT CYBERCAFE,PEJABAT DAN KAT LIBRAR…

Duduk dan searching je la..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua sahabat ika,
Sebelum beberapa minit tiba masa untuk ika pulang dari kerja ni, ika nak habiskan masa kejap dengan blog kesayangan ika ni. Takpelah kalau takde reader yang setia pon macam blog blog femes yang lain ika tetap akan setia mengupdate selagi ika masih bernafas di bumi Allah S.W.T kan? Takkan la kerana kita tak dikenali macam blogger yang lain kita nak give up kan? paling koman pon semalas malas dan tak popular ni pon ika mampu gak menghasilkan sebanyak 502 post! Haaa.. banyak la tu kan dari mereka yang x buat lansung post tu? =)

Selama seminggu lebih ika bekerja di Sekolah Agama Batu Belah Klang ni aktiviti ika sampai je kol 8 pagi tu, punch card , then ika akan siapkan kerja kerja yang mana ika perlu buat dan lepas tu dok layan ternet je la. Selain daripada ika 'melayan' FACEBOOK.COM secara kerap kerapan itu, heee so ika gunakan internet YES 4G ni sebaik mungkin dengan searching job kat Mudah.Com.

Yela sekarang ini ika hanya…

IMPIAN @ ANGAN-ANGAN?

"Aku nak kaya macam orang lain! Aku nak berjaya macam orang lain! Aku nak itu, Aku nak ini.. bla bla bla...dan bla!" 

Tapi itu adalah impian aku atau angan angan semata je???

Assalam semua sahabat ika sekalian, 
Harap di waktu petang petang syahdu ni segar segar la semua hendaknya kan? =) Ika paham waktu waktu macam ni kalau di layan bantal & katil kat umah tu alamat isyak kang la baru bangun. Ika as usual la kan bila dah kebosanan tahap maksimum ni tak lain tak bukan melayan blog je la. Tak pun dok cari iklan kerja kerja kosong and petua orang orang kampun ( Habit yang baru2 je ni tau. entah apa mimpi ika nak cari petua pon xtau. Buang tebiat agaknya ika ni =P)
Untuk post kali ini ika rasa ika nak cakap tentang Impian @ Angan-angan a.k.a "angan tahi ayam". actually ika malas nak cakap pasal orang. ika rasa better cakap pasal diri sendiri cause lebih baik nilai diri sendiri dari nak dok nilai and pandang orang lain kan. Sebab kita ni manusia perangai memang leb…

Alhamdulillah.. aku masih diberi peluang untuk merasai alam pekerjaan..

**Ni pic masa ika praktikal dulu kat Inno Platinum**
Assalamualaikum dan selamat tengah malam buat mereka yang belum tido lagi and maybe ada yang tengah replay chat kat FB kan? heee As usual la bila ika tak bole nak tido so ika akan update kat blog ika ni. Kali ni ika nak citer tentang kerja @ peluang pekerjaan.
Untuk pengetahuan semua, bagi yang belum tahu la ye. Ika actually baru je habis belajar dalam peringkat Degree (Alhamdulillah sekali lagi) dalam bidang Marketing di Uitm Shah Alam Fakulti Pengajian Perniagaan . Dan seperti bekas bekas pelajar yang baru je habis belajar, perkara utama dalam mind diorang adalah CARI KERJA KOSONG! Dan step ini adalah suatu kemestian kepada semua graduan yang fresh fresh belaka ni untuk mula planning life diorang selepas alam menjadi seorang pelajar. 
Mungkin tak semua bekas pelajar yang baru je habis belajar akan directly terus nak cari kerja, ada juga yang sebahagian dari kami lebih prefer nak continue ke peringkat yang seterusnya. Tapi untuk ik…

Kuang ajar kau Google!!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua ..
Ok ika tengah boring sangat sangat. Tak tau nak buat apa cause hari ni agak free sikit la sebab minggu PSRA (Exam selepas UPSR bagi sekolah agama) dah nak mula. So most guru guru yang terlibat dok siapkan kerja kerja persiapan terakhir. Plusssss.. My MR Big boss pon takde cause dia pon kena jadi pengawas peperiksaan jadi bayangkan la keadaan ika waktu ni. Nampak benor muka free nye kan... Jadi nak penuhkan masa yang terbuang ni berblog la jawabnya kan..
TETAPI!!!!!!!!
Buka je Blogspottau tau dah bertukar gini.... aaaaaaaaaaahhhhhhh tak suka laaaaaa!!! Dah si Google ni dok gatai gatai la tukar ika punya Dashboard Blogspotjadi gini.... hhhuuuuu letihh la...Before ni dah pernah try dah tapi stop la guna tukor terus yang version lama tu... and previous ni pon si google ni dah dok remind dah yang dia ni akan tukar ika punya ni jadi yang latest.. dan sekarang dia benar benar menunaikan kata katanya... 
** Pening dah la nak belajar yang version bar…

Apa yang sedang Kau fikirkan wahai manusia?

Mengucap panjang je ika tengok berita ni kat metro online. Pasti ramai yang masih lagi ingat tentang berita yang amat mengejut kan yang terjadi kepada seorang bayi perempuan yang dicampak tanpa ada rasa simpati oleh ibu dia sendiri. Semua ini berlaku atas rasa malu yang dia perlu tanggung atas perbuatan dia sendiri. Harus dan Layakkah kita memanggil wanita itu MANUSIA??  sama sekali tidak layak untuk ika atau pon orang sekeliling memanggil dia Manusia.
Kenapa tak dia saja yang lompat dari bangunan tu dan bagi kepala dia berkecai... paling tak pon nasib dia akan jadi seperti nasib bayi yang tak bersalah tu...iaitu MATI...!! kENAPA?? agak agaknya dia pon takut matikan? takut juga dia nak rasa sakit pecah kepala macam mana bayi tu kena?? 
Kalau la kau dah tak nak dan tak sanggup nak tanggung malu denga tindakan dan perlakuan kau sendiri, kau bagi je anak kau kat umah anak anak yatim. Tapi nanti mesti kau akan kata " masa tu saya buntu, saya tak tau nak pikir apa.. dan saya terpaksa bu…

Selamat Pagi Sunshine!

Assalam dan selamat pagi sahabat Ika semua atau nama singkatan ika "ItNas"..
Seronok kan kalau kita dapat menghayati pemandangan matahari yang macam ni. Rasa tenang sangat sangat. Even kita tengok matahari ni dalam gambar je tapi terasa betul ketenangan nya. Itulah Kekuasaan Allah yang maha Esa. CiptaaNya sangat la bahagia dan menyentuh hati walaupon kita tatap melalui sebuah gambar sahaja.
Dan sangat la sesuai bila kita gelarkan dia sebagai "Sunshine" .. nama pon dah agak agak sweet je kan? Boleh tak ika nak tengok matahari kat luar sekarang? =)

SELAMAT BERTUNANG AWAK!

Assalam dan selamat pagi semua,
Tak pernah pernah nak update post kali ini ika memang sangat sangat la free nak update cause hari ni ika MULA kerja sementara as kerani kat SEKOLAH AGAMA BATU BELAH KLANG. so seperti yang telah diberitahu kepada ika tadi oleh orang yang bertanggungjawab "merekomenkan" ika position sementara ini  kak miza  untuk awal awal bulan ni katanya kerja tak la banyak sangat. Hanya rekod kedatangan pelajar, jawab call, cop pengesahan pelajar (kalau adalah), rekod jualan buku tulis and bla bla bla bla.... so ini la tugas tugas as akak kerani di sekolah ini.. 
Ok kita kembali kepada tajuk entri  la ye.. SELAMAT BERTUNANG AWAK.!
entri ni khas buat cuzen saya yang gila dan kadang kadang mengundang perasaan nak lempang! je muka dia tu =P so ini khas buat kamu. :
" Nokkk... tak sangka la ekau dah tunang kan... (tunang je ponnn... aahhhaaaa) macam nak caya dengan tak je aku dengan ko ni... yela kita kecik sama sama (eh! jap angah kecik ke dulu ek?) besar sama …