Skip to main content

Tamat Praktikal dan VIVA is done!





Assalamualaikum semua...

Selamat membaca kembali coretan saya yang dah berkurun tak di update. Maklumlah kesibukan dengan praktikal dan thesis yang perlu di utamakan dahulu dari segala-gala yang ada sekarang. Jadi kerana itulah ika tak sempat nak update apa-apa dekat blog ika ni. Walaupon ika tahu yang takkan ada yang perasan ika ni rajin update story ke tak kat blog ni (maklumlah orang bukan glamer sangat pon kan, sape nak perasan. ye tak? =P ) tapi terpaksa la buat-buat perasan ada yang tunggu post-post dari ika kan. ngee.. 

Disebabkan ika dah lama tak update story morry kat sini, so nak buat lum sum story terus la. Jimat masa dan tenaga sikit nak citer kan. So ika mulakan cerita tentang tamat praktikal dulu :

Pada 22 June 2012, adalah hari terakhir ika tamat praktikal bersama company INNO-PLATINUM SDN BHD. So dah alang-alang buat post ni, ika nak ucapkan terima kasih banyakbanyak kepada Company tu terutama boss yang dah kongsikan banyak ilmu dengan ika tentang apa yang ika perlu buat dalam realiti alam pekerjaan. Ika pon nak minta maaf la sebab suka hati je buat cuti sendiri masa praktikal tu. Dengan tak bagi notis nye main cuti je teruskan.Heheheheh sori ye MASS MOHAMAD. Rasa macam sekejap je masa berlalu, tau tau je ika dah nak habis dah dekat company tu. Cerita tentang pengalaman, for sure la ada punya. Lagi lagi part nak deal dengan customer. Ika keje dekat company event, so memang banyak la kena berhadapan dengan orang, deal sana sini, call sana sini. Memang tak di nafikan masa mula-mula tu hanya Allah je la tau neves nye.. yela kita selalu call orang pon bukan selalu. Banyak pon hanya mesej je. And ika pon bukan nye hari-hari nak call orang sana sini. So bila masuk je dekat company tu wah! awal awal masuk dah kena arah " ika nanti call orang ni bla... bla.. bla.. bla.." gulpp!! haaa.. nak cakap camne ni?" Tapi nasib baik la ika ni bijak pluss pandai, so ika tanya la " akak camne nak itu...ini.. itu.. ini..." so taklah blurr sangat nak buat macam mana kan? At the end, ika dapat positif comment dari boss ika tu... Happy... =)

THANKS AGAIN INNO-PLATINUM ( Those yang nak praktikal or kerja dengan company ni, bole klik link dekat nama inno tu ye. )



Citer kedua ni ialah tentang thesis. Ok rasa nya tak perlu kot ika nak terangkan apa itu thesis sebab mostly semua teman ika ni tergolong dari orang yang ada education yang sama macam ika (InsyaAllah...) so ika just citer je la ringkasan ika masa buat thesis ni ye? Ok memang tak dapat di sangkalkan lagi effort yang ika beri masa nak buat thesis ni adalah sangat-sangat menggalakkan dari diri ika ni. Sebab ika nampak usaha ika yang kadang kadang tu ada juga la rasa malas yang tak menetu datang masa nak buat semua ni, tapi memang sedikit sebanyak ika perlu paksa diri ni untuk jadi rajin supaya ika dapat selesaikan thesis ika ni. Dalam kos ika sebelum ni memang ika ada buat research macam thesis ni tapi time tu part 4. So belajar sekali tu je then bila dah habis belajar satu sem tu for sure la tak berapa ingat kan. Ye tak? Tapi bila nak buat thesis ni.. haaa ambik semua chapter nak kena review. Method by method so itu sangat sangat la memenatkan sebenrnya. Nak guna SPSS tu bukan nye mudah. Memang complicated sangat la sebenrnya nak buat part finding tu. Dan tadi debaran yang ika tunggu untuk di lepaskan, telah pon ika keluarkan semuanya. Im done my VIVA. So kurang sikit la beban kat kepala ni kan. Now kena focus untuk edit semua report before submit the final report pada lecturer.

SEKIAN!

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…