Skip to main content

Kisah GEMBIRA dan Kisah SEDIH hari ni =) + =(

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Pagi-pagi Jumaat ni harap semuanya baik-baik aja... dan Ika...always baik dan sentiasa saja baik.. kalau tengah tengah bad mood tu, harap maafkan la ye.. bukan sengaja kadang kadang nak emo je lebih... tapi berbeda sugguh pada hari ini kerna ika punya dua perasaan pada hari ini... haaaa AMik kooo!! udah ngomong bahasa indon pulak ika pagi-pagi ni.. haaiiisshhh! nak kata awok tu layan NADA CINTA kat astro ria petang-petang memang tak la kan. hehehe ape-ape jela... janji u all paham apa ika cakap ni udah cukup dongg!

Berita gumbira pagi ini..adalah.... 


TARRAAA!!! inilah kisah gembira saya hari ni... eemm tapi saya pon tak pasti apa kena mengenanya BESDAY BOSS saya tu dengan kisah gembira ni.? tu besday dia, bukanya saya so napa plak saya yang dok syokk nak gembira lebih lebih ni? hhhmmmm PELIK plak.. aahhh lantak la... suka la saya nak gembira ke tak nakkan... ADA AKU KISAH! kalo u all tak nak hepi sama?ngee~~ mungkin adalah kerana mood dia akan baik dalam seminggu ni ke? hehehhe mana tau kan... sebab dia penah cakap yang dia sebenarnya GARANG!!! OUCCHH!! SO WATCH OUT ATIKAH.! kalau ko buat hall habisssss!! nahass... eemm takutnya!!!

Tapi ketegasan dia mungkin bertempat.. kalau tak garang.kompom ika dok main main je.. buat keje pon malas kan..(eceh!!! ayat comel lagi takde ke ika? cukup la ekkau nak membodek boss tu..) helllo... ayat gue ini ikhlas ye... bukan bodek bodek.... hehehhe boss.... saya ucapkan hepi besday to u la... semoga di panjangkan umo dan di murahkan rezeki... and saya tengah tunggu junior boss ni... bukan apa nak gak rasa jadi akak a.k.a makcik ke kan... (eleh... padahal ko nak buli anak dia kan???) eee.... dengki la kau... sebok je... g main jauh jauh...!!! heheheh boss.. jangan dengar cakap die ye.. die ni pandai je bergurau.. suka sangat nak ngusik saya... =)
ok boss peace!!! smile always.. =) 
"mana encik ZM ni kata nak banje makan.. lambat lak dia sampai"

Berita sedih hari ini... sob sob sob!!
eemm.. nampak tak muka ika sedih tu.. nampak tak.. nampak tak... haaa sedih kan... kenapa ika sedih? huuu... sori la ika tak bole cakap banyak kang ika meleh kat sini.. habis semua kat dalam opis ni nampak muka ika sedih... (pulak daahhhh...awat nya hang sedihhh... tadi kan dah kenyang makan Mcd boss banje tadi... tak cukup ke?nak tambah lagi ek?) eee... awat la hang ni suka je dok inter frame dalam blog aku ni... jangan kacau mood aku sekarang ni boleh tak? aku tengah sedih ni sebab kawan aku nak habis praktikal dah... kang aku dah takde kawan.. sapa nak teman aku borak... pastu aku takde kawan dah nak beli popia, bli nasi campur kat kedai depan tu haa, pastu nak pergi PLAZA MASSALAM nak makan kat chiken rice shop tu... (ehh jap jap.. hang dok citer ni sapa kawan hang tu yang nak pegi tu?habaq sini mai..)

A'a kan.. penat je ika citer panjang2... rupa rupanya hangpa semua tak tau sapa kawan ika tu kan? haa tu dia nama kawan ika tu... NURUL AKMAR ... tapi apa apa pon memang korang takkan kenal la sapa dak ni.. melainkan korang add FB dia and jadi fren... hehehe baru la korang boleh kenal... ok2 berbalik pada mood sedih balik... hhmm tu la... ika sedih...dah takde kawan nak gelak kat bilik ni... dok sorang la nampaknya ika nanti....

**OK, Habis sudah kisah gembira dan sedih ika hari ini.. nak tau lagi kena tunggu kisah yang lain pulak la ye... ok? XOXO...

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…