Skip to main content

makna di sebalik IT NOT ABOUT SIZE di blog MYNAMEIKA

Assalam semua ^_^

Hai sekali lagi ika datang ke laman blog ni dengan post yang lain.. tadi ika dah post tentang Nasi Lemak Makcik sebelah Mcd tu kan.. dan sekarang ika nak citer atau story morry tentang nama/trademark/atau punch line/ dan seangkatan dengan nya... As usual la kan setiap blogger atau penulis tegar di laman sesawang ni atau di mana mana saja yang mereka suka sama da di note FB ke, tweeter ke (ada ke tweeter note?) tapi yang penting biasanya adalah di laman internet ni la mereka akan create atau cipta satu ayat/words yang melambangkan diri mereka.. 

Dan pandangan dari sudut marketing/pemasaran ayat ayat trademark ni biasa nya di gunakan untuk kita nak orang lain bole realize siapa kite.. and kita nak orang lain mudah ingat kita.. betul tak? Dan macam tu la juga ika... Ika juga suka untuk orang kenali ika yang tak seberapa ni... yang pakai baju saiz XXL.. pakai tudung pon ala alal wardina lagi tak pon pin blakang je, Kasut plak pakai yang dah 2 3 tahun punya pastu jenama BATA lagiii..... Haaa serba serbi la yang memang orang cakap ciri ciri orang nak kenal tu memang takde la...

Tapi walaupon banyak rintangan dah halangan yang harus ku tempuhhhhh!!!!! eh eh eh eh! kak.. awat over sangat ni.. slowdown sikit la.. haayyooo....  hehheheh sori sori... feeling lebih pulak ika tadi... Ika pon tak ketinggalan juga nak orang mudah kenali ika.. tapi mesti ada yang tertanya tanya.. Itu pon kalau ada la kan.. =) Ehh... blog ni nak aku kenal dia as :


atau..


Actually first trademark ika dulu for sure la yang atas tu... mynameika.. dan lama juga la ika gunakan nama ika tu... kenapa?? Sebab ika rasa ianya simple dan mudah di ingat... kalau kita tengok seperate word dia, ika hanya tulis MY NAME IKA... bukan MY NAME IS KHAN ye.... jangan silap di situ.. Im Malaysian and not terrorist... ahakkkss... 

Dan kedua baru la ika create second trademark atau punch line... IT NOT ABOUT SIZE... ok apa yang ika nak cuba orang tau rahsia atau hidden di sebalik word itu adalah... ika nak orang lihat ika macam manusia atau wanita atau perempuan seperti yang lain.. Walaupon ika ni kurang dari segi fizikal .. Means Im not pretty enough but IM MORE CUTE THAN U all la kannn... hehehehhe Dan lagi satu ika nak orang tau, mereka yang seperti ika ni juga boleh di kenali ramai suatu hari nanti dan mereka akan lebih menghormati insan macam ika ni...

Pengalaman hidup ika yang lalu ika dah cukup di ketepikan dan di pinggirkan hanya kerana ika bersaiz besar.. dan perkara itu membuatkan ika rasa kurang yakin.. TAPI...... tidak lagi sekarang.. sebab sekarang ika dah tak pedulikan apa pandangan dan kata orang lain... sebab kuasa keputusan dan keinginan semua di tangan ika sendiri... jadi ika percaya akan LUMRAH ALAM itu sendiri... 

Comments

  1. Hi Dear....cantik, slim, tinggi lampai tapi buruk perangai pun tak guna tau...Its not what people says about u...its about how you feel towards yourself...kalau nak try product akak visit my blog ok. LOL!
    syidasham.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…