Skip to main content

Bos ada meeting kejap... dan aku?

" Bos ada meeting kejap... dan aku?...." sila sambung kan ayat yang berkemungkinan menjadi jawapan untuk aku- =P

Assalam semua ^_^
 -haaaa.. haaaa.... haaa... apa terjadi ni- 
(buat buat terkejut pulak kannn)

Sekarang ika dalam ofis sorang sorang je... kawan yang practical sorang tu dah pegi mane ntah dengan S.U kat sini ni, bos ika plak ada meeting.. and pas ika tolong dia col someone somene ni, dan tolong la sikit sikit yang dia nak ika buat.. so bos pon berjalan keluar menuju ke pintu dan... brrrooommmmm!! pegi tempat meeting la.. Emm keje yang tak banya buat masa ni so ika habiskan la masa menaip entry.. =)

Hmmm baru la ika bole dok bayangkan, macam mana la orang yang dah kje, bole dok on9 la.. buat benda benda yang jauh dari keje yang mereka sepatutnya buat... so ika dah rasa sekarang... WALAUPONNN... sekali lagi ika ulang walaupon....ia bukan la satu tabiat yang sangat sangat kurang enak di lakukan.. tapi sekali sekala bole la buat... tapi yang penting??? keje kena la harus siaaappppp... kannnn??

 apa kene mengena budak ni dalam citer ika?? ini bukan post nak adopt anak ye...sori dik salah masuk entry la..

Even ika ni hanya berpegang pada title PRACTICAL STUDENT, hhmmm rendah diri japp.... tapi keje ni memang tak susah dari belajar.. yela... ada masa kalau kita di minta untuk memberi sepenuh commitment+committed yang tinggi.. kita kena la bagi kerjasama kepada majikan kita... ok... ika tau... banyak suara suara adik adik kecik dalam hati u all tu dok mengata ika kan.. eh!! minah ni.. ko tu baru je practical...!! tak payah nak berceramah bagai kat kitorang yang dah berpengalaman dan makan garam+asam dulu before ko!! so baik diamm je deeyyy!! 

Dan bila masa kita ni memang takde kerja sangat sangat.. so memang tak bole nak di sangkal kan la.. yang korang kena juga spend masa dengan buat keje sendiri tanpa halangan ENCIK/PUAN bos anda... haaa... itu la hakikat sebenarnya dunia pekerjaan... dan lagi satu.. walaupon ika ni baru je la seminggu bekerja dengan company ika ni... Hmmmm rasa macam dah seronok sikit la... SIKIT JE LA.... baru ada feel seronok ronok. ni kan....

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…