Skip to main content

Saya study kenapa MEGAUPLOAD di sita segala-gala nya..





Assalam semua ^_^

Bagi mereka yang memang kaki download punye orang.. tak kisah la download movie ke, music ke, and apa2 je la yang melibatkan tindakan anda untuk download so mungkin berita tu memberi kejutan tak lah besar mana tapi maybe effect la kat anda semua sebab automatically anda semua terfikir... "laaaa pasni aku nak download kat mana plak" dengan kadar hanggg yang tetiba di otak pemikiran anda membuatkan anda rasa mungkin anda perlu menghentikan tabiat kegemaran anda itu kann.... OOHHHH awat la skema je ayat ayat ika ni... sorry la tak bole nak terlalu straight plak ayat ayat ika kali ni..

Dengan kerajinan yang datang secara tiba tiba dan spirit mana ntah yang telah menghantui ika untuk cari sebab kenapa MEGAUPLOAD telah di matikan buat masa ni... tapi jap jap jap! government diorang matikan selama-lamanya ke service diorang tu atau sementara je ye? eemm tu ika tak pasti ... tapi selepas ika search the causes government diorang take action cam tu sebab :

" at the core charge is unauthorized access to movie, music other media through megaupload. In fact, it were make violates copyright law and damage to copyright holder.

Dan kerana tindakan founder megaupload tersebut semua copyright yang mereka amik secara tak beretika itu telah membuatkan kerugian dalam $500 million kepada copyright holder... EEmmm buta buta je sebenarnye diorang dapat duit dengan buat semua ni kan.. ntah ntah la kan once kita subcribe, atau transfer file atau download diorang dapat duit juga... eemmm tu la.. kalau dah buat keje salah kan.. at the end kantoi juga... yela penat penat pihak tertentu buat kerja nak hasil kan kerja yang elok, tup tup orang lain bole dapat untung dengan cara yang mcm tu...

sumber : touch here

**Nasib baik la MEDIAFIRE masih lagi berfungsi.. hope tak jadi la macam megaupload ni... nanti tergendala pulak hobby sepanjang masa ika tu.. tapi ada rumors mengatakan yang YOUTUBE juga akan menerima nasib yang sama.. eemmm bosan la kalau takde nanti... =(


Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…