Skip to main content

Aku Wanita Biasa...


Assalam semua ^_-

Aku wanita biasa...
yang ada nama, ada tarikh lahir, ada hati, ada perasaan
Nama biasa yang kawan panggil aku Atikah / Angah / Ika
Nama orang tak biasa panggil aku, diorang panggil AWAK je la... =)
Aku wanita biasa...
yang ada berat badan tapi kalau bole nak rahsiakan.. malu sehhh
yang selera makan kadang kadang tinggi dan jarang la tak berselera kalau pasal makan ni...
suka minum milo ais.. kalau dah haus tu apa apa je aku taram... ( Tapi tak minum ARAK ok!!)
Suka makan makanan yang western and ikut selera tekak nak makan apa...

Aku wanita biasa...
yang susah nak cari saiz baju yang sesuai bila tang nak beli baju tu...
kalau nak beli pon kena pegi kat kedai yang memang saiz baju besar besar contoh nye PEACE..
Suka bergaya denga shawl atau jenis tudung ikut trend..
suka jadikan diri sendiri lawa walaupon berbadan besar... ADA AKU KESAH!!!

Aku wanita biasa...
wanita yang sangat sayang kan binatang terutama KUCING....
Memelihara beberapa ekor kucing dan nama nama mereka sangat unik contohnya...
CIKO, CINTA, CINDERELLA, EMON, TOMPOK tapi ada diantara mereka dah mati dan dah hilang... sedihhhh sob sob sob...

Aku wanita biasa...
kuat merajuk , kuat jeles, ada boyfren PAKISTAN... 
Tak tau kenapa citarasa sangat pelik... maybe dah bosan dengan lelaki melayu kot...
Nanti kalau dah kawin bole dapat anak muka comel comel and hidung mancung... =)

Aku wanita biasa...
dah tak tau nak mengarut apa lagi ni...
so selamat membaca la coretan mengarut saya ni ye... =) =)

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…