Skip to main content

Kau tahu ke rahsia IBU?

 
Assalam semua ^_^

Hai kawan kawan semua... sihat tak hari ni?dah makan?dah minum?dah solat? haaa yang mana 1 la yang u all tak buat lagi? tentu tentu la yang solat tu kan?hehe tau dah u all tak solat lagi... so jangan lewat lewat kan pulak... ada masa jap lagi pegi la solat ramai ramai ok? ajak kawan semua.. 

Hehehehe cewahhhh!!! ika.. bukan main ekau nak ceramah tengah hari buta ni... KAU tu dah solat ke belum?   HEHEH BELUM SEEHHH.... ok nanti kite pi la solat sesama ye... eemmm ok la ika sebenarnya nak citer pasal IBU.... tak kisah la ibu sapa pon, ibu ika ke, ibu u all ke, ibe mertua ke, kawan2 ika yang dah bergelar ibu ke... senang citer untuk ibu ibu SEDUNIA..... kadang kadang kita ni sebagai anak kita tak tau kan apa yang seorang ibu tu pikir? pernah tak korang bila tengah duduk duduk rehat or lepak dengan ibu korang tanya directly kat mereka... 'APA IBU PIKIR KAN SEKARANG NI?'

Kompom 1 soalan tu akan mengundang berjela jela jawapan yang korang pasti takkan mampu nak dengar... betol...?? even ibu u all itu kaya atau miskin atau sederhana je,mereka semua tak kan terlepas dari fikirannya untuk memikirkan tentang anak2... Anak anak zaman moden ni terlalu mencabarnya bagi seorang ibu tu nak jaga... tak kira anak lelaki ke perempuan ke semua nya mencabar... tapi sayang nye anak anak sekarang terlalu mengikut kan kehendak hati mereka berbanding mereka yang perlu menjaga hati ibu ibu mereka... 

Kalau nak faham kan hati kawan kawan, sahabat ke, teman istimewa ke, sanggup di lakukan walaupon terpaksa korban nyawa dan perasaan sendiri... tapi untuk menjaaga hati seorang ibu? payah sangat... malah kehadiran dan setiap pertanyaan ibu itu di anggap menganggu privasi anak anak... patut ke anak anak ni berfikir macam tu? 

Sedih tak u all kalau tiba tiba u all dapat tau sejak u all masuk belajar, berjaya jadi usahawan, berjaya dapat itu dapat ini dan ibu itu melakukan nazar buat u all? tapi hakikat nye berapa sangat la di antara kita ni tau rahsia rahsia ni? walaupon kita dapat beli sebuah kereta, bukan kita tau pon ibu kita tu menunaikan nazar sebab kita berjaya beli kereta tu kan? 

**SO ANAK ANAK FIKIR KAN LA SEJENAK TENTANG IBU KITA... KALAU KITA RASA HATI KITA PENTING, PENTING LAGI HATI IBU, KALAU KITA RASA KEINGINAN KITA PENTING, BANYAK LAGI KEINGINAN IBU KITA YANG KITA SEBAGAI ANAK GAGAL LAKSANAKAN...

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…