Skip to main content

It not easy to be like you CHEF WAN... i'm proud of you =)

Assalam semua ^_^

Hai everybody... not everyBODY yee...  ada tak yang on blog ni... kee masing-masing tengah on the bad masing-masing? zzzzZZZZ la kata kan... yela dah kol bape dah ni.. orang semua dah nyenyak tido, ika pulak dok update blog... yela tengah tengah ada masa kan... bole la update, kalau tak jangan harap la ika nak on blog ni... al-maklum la belajar kan... so tau la kan life as student macam mana....



Ok sape yang dok tengok maharaja lawak mega tadi... amacam?? best tak?? sape pelawak peberet u all semua? Ika buat masa ni yang bole ika terima BOBOI la... yang lain ada gak ok tapi bagi ika biasa2 je la... yang dari endon tu pon ok gak.. apa ek nama kumpulan tu... SEHU kot...


Tapi sekarang ika bukan nak cakap tentang peserta-peserta nya.. tapi tentang juri tetap rancangan tersebut sape lagi kalau bukan top juri nya kalau bukan CHEF WAN... Ika rasa chef wan adalah juri yang paling di takuti la dalam maharaja lawak mega ni... Kita pon memang dah sedia tau tentang perwatakkan chef wan yang di katakan sebagai 'mulut laser'.. tapi bagi ika chef wan menggunakan ke 'laser'an mulut nye bertempat..



Walau pon ada yang tak dapat terima dengan setiap komen pedass yang di keluarkan oleh chef wan, tapi apa yang di katakan nya tu memang betol... kalau dah persembahan mereka tu bosan.. takkan nak say good plak kan... at least diorang kena tau kelemahan diorang sendiri... ada tu pulak, yang buat lawak dari awal sampai habis takde satu pon yang ika sendiri bole gelak.. dah kalau ika pon tak rasa nak gelak, apatah pagi viewer yang lain... yang dekat stadium tu sendiri kan.. tol tak...?? so for each komen yang chef wan kata kan tu memang la sangat-sangat tepat... 

Apa yang buat ika bangga and tabikk spring dengan Chef Wan ialah, dia tersangat la straight to the point.. just say what should you do... tak de nak jaga hati sangat... means that dia tau untuk jadi juri yang betol2 rasa tanggungjawab.. kalau setakat nak jadi juri tapi nak jaga hati je memanjang, memang takkan ada la yang improve... anda SOKONG??? 

**Just imagine how he survive in his life to be how actually his is plus the incident was happened to his son. Nobody will know how hard he faced with it but he still can smile as usual. 

Comments

  1. untuk masak2 nya itu dia bagus, sebagai juri MLM dia tak bagus.

    salahnya bukan dia, salahnya ASTRO sebab pentingkan duit. kalau tak kerana duit atas dasar publisiti pemilihan juri,tak jadi lagu ni.



    *pandangan jujur.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…