Skip to main content

Bila semua mula Berpaling kembali pada Dia...

Assalam semua ^_^

Korang semua mesti dah rasa yang bumi kita ni dah terlalu tua kan? Macam manusia juga la..bila dah berumur semua benda pon tak larat nak buat..sakit sana sini.. tak bole nak bawa berat-berat dah... kena slow-slow je.. Dan di sebabkan bumi itu ciptaan Allah s.w.t juga jadi dia pon ada jangka hayat nya yang kita semua takkan tau... iaitu Kiamat...

Tak ada siapa dalam dunia ni yang ika rasa takkan takut dengan kiamat... kalau hebat mana sekali pon, ilmu sihir  sekebal mana pon, pastinya kau akan gentar juga bila saat bumi ni di berhentikan untuk berfungsi pada kita.. dan tak pon pernah tak korang semua trfikir bila saat nya kita akan mati? lagi dua hari ke, seminggu ke, kejap lagi ke, atau sekarang... semua nya kita tak tahu kan... jadi bayangkan la...berapa jauh nya darjat kita ni jika semua benda itu kita tak tau.... hanya Dia je maha mengetahui segala-galanya...

Ika kadang-kadang jadi penat dan takut dengan dunia sekarang.... sangat gerun... kegiatan sosial remaja, kanak-kanak, aktiviti pemesongan akidah terlalu berleluasa... takut satu bala yang kita semua takkan tahu yang mana pasti akan berlaku pada kita... pernah tak kita fikir semua tu?tak pernah kan? kita terlalu seronok memikirkan kehidupan dunia yang semakin jatuh nilainya dari pandangan agama dan masyarakat..

Tapi dalam masa takut dengan semua benda ni, ramai juga yang telah tersedar awal akan dari kesilapan yang pernah mereka lalui sebelum ini... contoh nya artis negara kita Diana Amir...


ok Dalam hal ni ika bukan la nak menyanjung artis-artis malaysia dalam bercakap tentang kesedaran, tapi perkara ni memang memberi motivasi pada ika untuk berubah... persoalan yang selalu bermain di fikiran ika saat ika melihat mereka2 ini berubah, ika selalu terfikir.. " Bila semua mula berpaling kembali pada Dia, jadi kenapa tak AKU??" 


Sampai satu tahap ika rasa seperti ika buta dalam terang... buta di sebabkan kejahilan dunia itu sendiri... dan kita tak bole nak salahkan dunia.... dunia tak mampu mencorak segala2nya.. tapi Manusia yang alpa dan gagal dalam memberikan yang terbaik buat dunia... dan kerana itulah dunia hancur dek kerana manusia-manusia sebegini... 

** Ika teringat satu ayat ni... "Setinggi mana darjat kamu, sejauh mana kamu berlari, tapi percayalah... akhir nanti AGAMA juga yang kamu akan pilih... "


Comments

  1. Makinramai artis Malaysia pakai tudung. Saya dah folo awk, :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…