Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

Kau tahu ke rahsia IBU?

Assalam semua ^_^
Hai kawan kawan semua... sihat tak hari ni?dah makan?dah minum?dah solat? haaa yang mana 1 la yang u all tak buat lagi? tentu tentu la yang solat tu kan?hehe tau dah u all tak solat lagi... so jangan lewat lewat kan pulak... ada masa jap lagi pegi la solat ramai ramai ok? ajak kawan semua.. 
Hehehehe cewahhhh!!! ika.. bukan main ekau nak ceramah tengah hari buta ni... KAU tu dah solat ke belum?   HEHEH BELUM SEEHHH.... ok nanti kite pi la solat sesama ye... eemmm ok la ika sebenarnya nak citer pasal IBU.... tak kisah la ibu sapa pon, ibu ika ke, ibu u all ke, ibe mertua ke, kawan2 ika yang dah bergelar ibu ke... senang citer untuk ibu ibu SEDUNIA..... kadang kadang kita ni sebagai anak kita tak tau kan apa yang seorang ibu tu pikir? pernah tak korang bila tengah duduk duduk rehat or lepak dengan ibu korang tanya directly kat mereka... 'APA IBU PIKIR KAN SEKARANG NI?'
Kompom 1 soalan tu akan mengundang berjela jela jawapan yang korang pasti takkan mampu nak denga…

FAKRI SAARANI

Wohooo... apa hal la ika dok buat ni ye... enttri dengan title FAKRI SAARANI... hellloooo... marah kang fans si football player ni... heheh entri ni bukan nak  kutuk kutuk ye.. sebenarnya.... eemmm sebenarnyaaa.... aaaa.... eeemmm.... uuisshhh!! awat susah la dak ika nak cakap ni... ok2 sebenrnya ika tak pernah pon kenal dak FAKRI ni... sebelum sukan sea tu ke... selepas ke atau sebelum sebelum ni, memang ika tak kenal... al-maklumla pompuan kan... mana la nak rajin sangat tengok tengok bola sepak ni...
So di pendek kan cerita yang memang la pendek ni.... heheh soo... masa tengok game yang sukan sea tu, ika still tak kenal sape dia la player ni... tapi masa tengok kat TV tu memang la mata ika ni dok kerap fokus kan player ni... dalam hati dok siap berbisik bisik lagi tu even tengok kat umah dengan adik je... wahhh player ni hensem gak... hehehe haaa ika bukan la dok puji dia je dalam game tu... player2 indonesia pon ika dok puji haa sweet nye die, comel lak orang ni, haa yang ni hense…

Bila Fisrt TIME tengok teater... 'Badai Semalam"

Assalam semua ^_^


Bak kata kawan ika semalam, biasanya dok beratur nak beli tiket wayang tapi sekarang beratur nak beli tiket teater.... Wooowww!! amat tak percaya sangat la ika dapat tengok teater semalam... dan pengalam dan rasa teruja tu tak dapat nak di gambarkan lagi la.... tambahan pula pelakon pelakon teater tu bukan la dari calang calang pelakon... semuanya yang ternama.... 
 On the way nak sampai Istana Budaya semalam agak slow sikit la sebab masa tu dalam pukol 5.30 lebih gak kitorang gerak.. waktu waktu orang semua balik keje pluss  hujan pulak... tapi semua tu tak membuat kan kitorang patah semangat tapi bertambah tak sabar nak tengok... hehhehe
Actually masa nak pegi tengok teater ni ika tak tau menahu lansung apa citer yang diorang diorang ni nak tengok, and tak tau pon sape yang berlakon dalam teater ni.. tapi... bila sampai je and tengok banner yang tergantung... waahhh!!! Aaron Aziz!! Erra Fazira!!! Umie Aida!!! apakah ika bakal berjumpa artis nanti??? sangat sangat tak s…

Bila semua mula Berpaling kembali pada Dia...

Assalam semua ^_^

Korang semua mesti dah rasa yang bumi kita ni dah terlalu tua kan? Macam manusia juga la..bila dah berumur semua benda pon tak larat nak buat..sakit sana sini.. tak bole nak bawa berat-berat dah... kena slow-slow je.. Dan di sebabkan bumi itu ciptaan Allah s.w.t juga jadi dia pon ada jangka hayat nya yang kita semua takkan tau... iaitu Kiamat...
Tak ada siapa dalam dunia ni yang ika rasa takkan takut dengan kiamat... kalau hebat mana sekali pon, ilmu sihir  sekebal mana pon, pastinya kau akan gentar juga bila saat bumi ni di berhentikan untuk berfungsi pada kita.. dan tak pon pernah tak korang semua trfikir bila saat nya kita akan mati? lagi dua hari ke, seminggu ke, kejap lagi ke, atau sekarang... semua nya kita tak tahu kan... jadi bayangkan la...berapa jauh nya darjat kita ni jika semua benda itu kita tak tau.... hanya Dia je maha mengetahui segala-galanya...
Ika kadang-kadang jadi penat dan takut dengan dunia sekarang.... sangat gerun... kegiatan sosial remaja, kana…

Melayu MAKAN Melayu!!!!

Assalam semua.. ^_^

Tengah tengah malam macam ni kalau nak melayan perasaan pon memang sangat sesuai.. mana tak nye dah la sejuk, sunyi pulak tu... kalau nak feeling feeling romantik tu memang afdhal la waktu waktu cenggini kan..? Dan kerana itu la kita di saran kan mengerjakan solat malam. sebab tahap fokus kita waktu cam ni memang takkan ada yang terganggu... 
Tapi post yang ika buat pada malam ni bukan la nak bercerita tentang solat malam. Al maklumla ilmu agama ika ni bukan la kuat sangat.. setakat nak tau perkara perkara asas tu bole la. tapi malam ni ika rasa macam nak luah kan perasaan yang sangat sediihh dengan bangsa sendiri. Kalau ikut logik akal la, biasanya kita akan lebih rasa selesa dan rasa yakin bila berkerjasama dengan bangsa dan kamu sendiri.. ye tak? Bukan di sebabkan keran kita bangsa yang sama... tapi sebab bahasa pon sama, nak paham cara hidup pon senang dan macam macam la..
Tapi apa yang berlaku adalah sebalik nya... dengki dalam hati dengan sesama melayu tu memang…

Hidup manusia ni hanya untuk 'seks' je ke?

Assalam semua ^_^

Pada yang dah tido tu, silakan tido ye... tapi yang masih belum beradu tu ni haaa ika nak story morry sikit... yang dah nyenyak tu esok kalau u all dah bangun bole la baca entry ika yang agak tertanya-tanya ni.. Ok ika sebenarnya baru terbaca dari blog Eeverything Is Here cerita tentang orang Amerika yang bijak selalu ni dok create robot untuk seks... hello??? takde ke benda lain yang diorang ni nak buat... ?? diorang yang bole dapat je free free seks dengan sesape yg diorang nak pon nak cipta alat2 ni kan? hhmmm haaiii apa manusia ni hayat nye hanya untuk lempias nafsu je ke??

rujuk artikel tu disini =)
Tapi ika sure la ramai yang akan setuju dengan pertanyaan ika tu... bayangkan la kalau manusia ni tak pikir tentang seks, takkan la akan ada kes rogol ke, liwat ke,dengan haiwan ke, ada tu pulak dengan bayi 23 hari kan... haaa memang giler la manusia2 ni... Sampai kadang kadang tu ika rasa manusia ni dah hilang dah nilai kemanusiaan yang boleh membezakan manusia dengan …

It not easy to be like you CHEF WAN... i'm proud of you =)

Assalam semua ^_^

Hai everybody... not everyBODY yee...  ada tak yang on blog ni... kee masing-masing tengah on the bad masing-masing? zzzzZZZZ la kata kan... yela dah kol bape dah ni.. orang semua dah nyenyak tido, ika pulak dok update blog... yela tengah tengah ada masa kan... bole la update, kalau tak jangan harap la ika nak on blog ni... al-maklum la belajar kan... so tau la kan life as student macam mana....


Ok sape yang dok tengok maharaja lawak mega tadi... amacam?? best tak?? sape pelawak peberet u all semua? Ika buat masa ni yang bole ika terima BOBOI la... yang lain ada gak ok tapi bagi ika biasa2 je la... yang dari endon tu pon ok gak.. apa ek nama kumpulan tu... SEHU kot...

Tapi sekarang ika bukan nak cakap tentang peserta-peserta nya.. tapi tentang juri tetap rancangan tersebut sape lagi kalau bukan top juri nya kalau bukan CHEF WAN... Ika rasa chef wan adalah juri yang paling di takuti la dalam maharaja lawak mega ni... Kita pon memang dah sedia tau tentang perwatakkan chef…

PLEASE REPORT PAGE NI!!!! KALAU ANDA SEMUA SAYANGKAN ISLAM!!!

Assalam semua ^_^

Manusia sekarang memang dah terlalu berani.. berani dalam segala hal... kalau berani perkara-perkara yang baik tak pe juga... ni tak... perkara-perkara berkaitan AGAMA pon ada yang sanggup permainkan... nak salah kan sape kalau perkara ni berlaku??Ustaz??Ustazah??Ibu Bapa?? tepuk dada tanya la hati masing-masing... Jadi apa yang ika nak share kan di sini ada INSAN YANG TAK BERTANGGUNGJAWAB SANGGUP create page  'ALLAH SUCK' ahhhh... ika nak taip panjang2 pon tak sampai hati... agama kita dah la orang sanggup permainkan... ni ALLAH kita yang SATU pon mereka sangat berani permain kan juga!!!!
https://www.facebook.com/pages/Allah-Sucks/279858822036189
Ika merayu sangat pada rakan-rakan semua... tolong share dengan kawan-kawan anda dan report la perkara ni ke pihak atasan... please selamatkan AGAMA ISLAM kita.... please!!!

Facebook vs Malaysia Social Network (Rakan)

Assalam semua... ^_^  dan salam 1 MALAYSIA



You all semua... ika nak tanya ni, you tau tak yang Malaysia ada create 1 laman sosial yang memang sama function nye dengan FACEBOOK? Tau dahhh you all tak tau kan? ika pon baru je tau semalam... sebab akak ika dok buka kat page mana ntah... then dia try sign up... emmm not bad... ok gak la... tapi ika sure mesti akan ada yang kutuk nanti.... (agaknya la)... mana tak nye semua mesti rasa macam susah nak terima bila Malaysia nak try buat laman sosial yang sama seperti facebook kan?? tol tak??


Tapi sape lagi nak sokong product Malaysia kalau bukan kita sendiri... so why no kta support juga kan... Walaupon secara drastiknya memang ia sebiji juga dengan facebook... tapi ada gak perbezaan nya sikit... haaa kalau you all nak tau apa dia... try la sign up ok? 
Laman Sosial 'Malaysia Social Network' : http://rakan.net.my/
Nak sign up sama gak macam kite nak sign up facebook... JOM SUPPORT PRODUCT MALAYSIA...
SEBARKAN PADA KENALAN2 ANDA SEMUA OK? =…

Top 15 social networking sehingga NOVEMBER 2011

Haaa... kome kome yang selalu dok online depan laptop tu , tau ke ranking laman sosial yang selalu kome buka tu ranking ke berapa? Dag lerrr tak yah nak garu kepala sangat... eden pon tak tau haaa... sebab tu la berguna nya google search engine tu kan... nasib baik la eden ni belajar kat universiti tu... tu yang tau dok sebut menatang ni semua.... hahhaha ( Amboiii ika... kasar nye la bahasa awak ni kan.... hehehhe sje je ngada-ngada nak guna bahasa slang orang-orang ni.. tau dah lintang pukang punya... jangan marah yee...)

Ni haaa bukan la reseach dari eden tau... eden pon dok cari dari sumber-sumber yang boleh di percayai.... so nak share la dengan hang pa semua... kot kot interested nak tau kan... apa salah nya eden membantu...

Sumber dari : http://www.ebizmba.com/articles/social-networking-websites

 1) facebook  2) twitter  3) linked in  4) myspace  5) ning  6) google plus  7) tagged  8) orkut  9)hi5  10) my year book  11) meetup  12) bodoo  13) bebo  14) my life  15) friendster

** Ingat tak dulu…

Wahai sang Ibu.... Niat kamu masih belum tercapai lagi ...

Assalam semua ^_^

Semoga hari ni membawa keceriaan dalam diri kita semua ye. Ok di pagi yang indah lagi segar ni.... sepatut nya kita kena la lagi tenang setenang cuaca yang cukup indah ni kan.. tapi story dekat paper hari ni tak la secerah yang kita ingin kan.... 
Kisah apa tu?
Sumber :myMetro


NILAI: Apa dosa bayi ini apabila dimasukkan dalam beg plastik yang kemudian diikat kuat dengan baju sebelum dibuang dalam tong sampah di Pangsapuri Taman Desa Jati, di sini.
Namun, umurnya panjang apabila tangisannya didengari seorang wanita berusia 40-an yang lalu di kawasan terbabit dan menyelamatkan bayi yang baru dilahirkan itu.
Susulan penemuan jam 7.30 malam kelmarin yang diketuai Inspektor Floral Godrey Bedimus Johniu itu, seorang wanita warga asing yang bekerja di sebuah kilang berhampiran ditahan.
Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Saiful Azly Kamaruddin, berkata bayi seberat 2.5 kilogram itu dibawa ke Hospital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS) dan dilaporkan dalam keadaan baik.
“Has…