Skip to main content

Vokal Bukan Sekadar Rupa... teringat masa aku pergi Audition nya hari tu.. =)

Assalam semua ^_^

Wah lama benar kan ika tak update blog ni..? maaf la, seperti biasa bila rutin harian ika sebagai pelajar dah bermula, so begini la jadinya. Ada masa-masanya ika kena penuhkan dengan kerja-kerja yang perlu ika selesaikan... Tapi kadang-kadang ada gak masa cengelat nya... dok online FB memanjang.. haaa tu di kira gak la sebagai reason sebab tak update blog... 

-gambar masa ika masuk Uitm Idol-

-persembahan Dinner D'Marketers Uitm-

-Pertandingan Karoke sempena Hari Seniman-



Semalam korang semua tengok tak rancangan realiti terbaru kat TV3 tu? Vokal Bukan Sekadar Rupa.. Hmmm tetiba ika rasa sedih lak... cause tak dapat masuk dalam program tu... seddiiihhh.. tapi takpe. Ni sebenarnya cubaan pertama ika tau pergi audition2 ni... Sebelum2 ni nak try gak pergi ujibakat AF la, MENTOR la tapi tak pergi2... Then sampai la rancangan ni muncul, so terasa la nak cuba nasib.. dan tambahan lagi, ibu ika support apa yang ika nak... Thanks ibu... sori la angah tak dapat untuk terpilih dalam rancangan tu... sob sob sob sob =(

Then semalam bila tengok diorang semua berentap... huuuuu!!! sangat teruja tau... tak tau nak cakap cam ne.. Ika dok bayangkan 'KALAU LA AKU YANG NYANYI SEMALAM KAT ATAS STAGE TU?" jelesnyeee....!!! and pluss!!! semalam idola ika ada pulak... sape lagi kalo bukan Dato' Sitinurhaliza.... eemmm nak nangis lagiii.... Tapi takpe, selagi rancangan tu hidup, ika tetap akan cuba.... tak kisah la berapa kali pon ika di tolak....tetap gak nak cuba... kalo nak cuba mentor tu, memang ika tau, ika takkan dapat punye... sebab 'PAKEJ' yang akan di nilai, ika memang takde.. so rancangan berupa ini la yang ika bole sertai...

Tapi walaupon ika tak terpilih, ika tetap happy sebab, once ika dah melangkah ke audition tu meaning that ika dah langkah setapak kearah yang ika betul2 minat tu... dan kenangan dan pengalaman yang ika dapat memang sesekali ika tak dapat lupakan.. Bila tengok muka komposer Ajai tu depan2... waaahhh!! bangga gak rasa hati ni... yela... bukan senang nak dapat tengok artis kannn... so gunakan masa ni untuk tengok diorang semua puas -puas.... 

:- SO IKA, CUBA LAGI TAHUN DEPAN.. INSYALLAH, JIKA DI IZINKAN... tak pon try jela mentor tu.... hooo kompom kena tendang... =)

Comments

  1. waaaaaaaaaa.. cik eika ada pegi ke audition tu??

    kalau cik eika masuk, mmg setiap hari ahad lh sy terpacak dpn tv..hehe..

    xpe, mn tau next year ada lg pertandingan nie, cik eika try la pegi..mana tau ada rezeki nnt. ;)

    ReplyDelete
  2. HEHEH =) a'a lorr... tapi tu la xde rezeki lagi kan... lagi pon tu first time ika pegi audition.. so xdela. harap sgt... saja nk cube nasib... insyaAllah... next year i will try again...=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…