Skip to main content

Internet ku di mana-mana.... nak try??? hanya dengan YES 4G!!!

Assalam semua ^_^

Sejak sejak dah ada broadband sendiri ni, haiii meng'online' tak kira masa la ika nampak nya... kat umah online. kat Uitm online, silap-silap hari bulan dalam kete pon ika mampu nak online tau... 

"Wahhh kaya la kau ika... belajar lagi dah ada broadband sendiri" 

Heheheh kelassss kauuu ikaaaaaa!!!! hello... korang ingat ika ni mampu sangat ke nak bayar bil-bil broadband ni... haaaiiiii income pon talak masukkk ni kan pulak nak bayar bil broadband bulan-bulan?? Jangan teersilap ok.. Ika sebenarnya gunakan internet yang memang semua orang mampu untuk memilikinya... nak tau apa dia?haa meh ika nak share dengan you all semua...


Haaaa.. korang pernah nampak tak logo ni?sebelum-sebelum ni ke?atau ni la first time korang tau and tengok logo tersebut? Ok2 nevermind.. meh ika kenal kan u all semua dengan 'Encik' YES ni...

'Siapa itu Encik YES?' 
OK YES ni ialah 

"PERKHIDMATAN INTERNET MUDAH ALIH TERPANTAS DENGAN HANYA PANGGILAN SUARA"

hhaaaaa tuu diaaa... actually ayat itu ibarat macam slogan la... untuk terangkan apa itu YES 4G.. means that salah satu perkhidmatan internet yang terpantas sekarang... Tapiii... ika tak berani la nak sure kan pantas yang macam mana.... tapi kepantasan nye ika bole tengok masa ika buka Youtube... normally kalo ika on Youtube... loading nyee... mak aaaiiii... tersedu sedu ika tunggu tau.... tapi kalo dengan YES 4G ni.. memang kejap je...

Menggunakan sistem TOPUP sahaja!!!

yee.. kenapa?tak percaya? yup! Broadband ni hanya menggunakan sistem topup je untuk aktifkan internet anda.... apa ADVANTAGE yang u all dapat bila beli YES 4G? :-

1) TIADA perjanjian yang akan di buat.
2) ONCE u beli je YES 4G tu, ia akan terus menjadi hak anda.
3) TIDAK ada simcard yang di beri, tapi dengan YES 4G ni bukan saja bole online internet, tapi u all bole buat phone call and massage hanya dari internet.. haaa amacam? menarik tak?
4) Hanya menggunakan sistem topup seperti yang ika dah bagi tau tu... ex: RM10,20,30, n bla ba bla....
ini la contoh doogle a.k.a broadband YES 4G

NAK BELI LA??? CAM NE?? KAT MANA??BERAPA??

Kalau u all nak beli, actually dia ada special price untuk mereka yang masih student, tapi kena tengok la Universiti mana yang berada di bawah pihak YES 4G tu.. dan ISTIMEWA buat Uitm Shah Alam student atau pelajar dari mana-mana cawangan Uitm Malaysia, Jika u all rasa interested nak beli harga yang di kenakan hanya RM99 sahaja+dapat rebate percuma dari YES 4G rm19+ rm10 for the each ten month selepas u all beli YES 4G ni... Dan booth mereka adalah bertempat di DATARAN CENDEKIA di Uitm Shah Alam...

ALA... KALAU ORANG LUAR PULAK MACAM MANA??

Ok2 jangan bersedih ye kawan-kawan semua... ok untuk mereka berada di bawah kategori seperti di atas, anda juga bole memiliki YES 4G tersebut dengan hanya 
RM99+RM50(kredit pengaktifan)= RM149 sahaja...

untuk bertanya dengan lebih lanjut tentang YES 4G bole la rujuk :


**Maaf sangat jika info ika tak mencukupi, segala bermacam pertanyaan bole la rujuk ke link di atas ye... =)

Comments

  1. kakak nak tanya,...
    1)Bulanan RM berapa?
    2)Dia beri brp limit GB?
    3)Kalau Yes 4G ni macam celcom atau maxis ke? (Jika habis quota GB speed jadi lembab kan....)

    ReplyDelete
  2. haii... dik...
    1) actually bulanan topup die ikut suka dik la nk topup bape... die bukan bil tau... so usually die ade rm10.rm20,rm30.... haa cm tu laa...
    2) yg ni akak tk pasti, cz akak blm sempat tgk lagi bp limited GB die... kalo adik nk tanya bole klik link ka post akak tu yee...
    3) yg panting die x sama dengan maxis or celcom.. huhuh tapi pasal lembab tu akak pon x sure...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…