Skip to main content

Syokkk nye belajar hari ni.... !!!!

Quantitative Analysis...

haaa... tak payah cakap pon, tengok tajuk subjek pon dah cukup menerangkan yang subjek itu memerlukan kekuatan otak dan skill yang tinggi untuk selesaikan.... Tapi subjek yang ika belajar ni lebih kepada analysis dalam business... ingat dalam business ni lepas la part untuk buat calculation kan... hhmmm tapi ghupe ghupe nya... masih lagi terikat dengan semua benda alah ni...

ika ni memang dari dulu lagi kalo bab-bab nak kena mengira ni... nauzubillah..... slow yang teramat sangat la... kura-kura tu pon kira laju lagi la dari otak ika ni... dan itu la salah satu sebabnya math ika time SPM tu enggak cemerlang sangat dehhh... hehehhe 'kantoi sudahhhhh'....

so hari ni ika dok belajar pasal 'Decision Tree'.. haaa ape plak menatang ni kan? 'opppss!! sori tercarut lak' maaf-maaf...  apa lak benda alah ni ye? haaa ni kalo ika terangkan ni takut lak korang semua tak paham...



ni haaaa sample nya 'Decision tree' tu.... ada kira-kira nya yang tersendiri... ika takut kalo ika terangkan korang pulak yang biol nak paham... hehehhe mana tak nya ika pon terkedek-kedek nak paham kan gak... silap hari bulan ajaran sesat lak ika bagi tau nanti... 

and the best thing is, ika kalo masuk je kelas calculation cam ni.. ika jarang nak dok depan... bukan sebab ika malasa or nak main je kat belakang kan... ika ni jenis cepat cuak tau... lagi-lagi bila lecturer tu datang nak tengok ika buat, ika bole jadi 'blank' time-time tu gak... hhuuuu dasyat nye penangan calculation ni pada ika tau... huhuhuh and tadi dalam kelas , walaupon tak la banyak sangat ika dapat apa yang lecturer bagi tadi.. tapi most of the point ika dapat la tangkap... eemmm tapi kena la banyak praktis... ok ni je la cerita untuk hari ni... tata... 

** eemm ika tengah buntu ni... nak pilih yang mana 'satu' pon tak tau... haaa korang dapat tangkap ke pasal ape?

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…