Skip to main content

" muka couple tu sama la... memang tu la jodoh dia.." betol ke??


Assalam semua ^_^

Istilah muka sama, sebiji, serupa dan sebagainya memang dah biasa di perkatalan oleh orang sekeliling terhadap pasangan-pasangan couple atau suami isteri..contoh nye la kan.. 

" siti ko cuba tengok pasangan husband wife tu... muka diorang sama kan? orang dulu-dulu kata kalo muka pasangan kita sama atau seakan-akan dengan kita means dia la jodoh kita."

tapi sejauh mana kebenaran nya atau memang wujud kah istilah-istilah ni memang kita semua tak dapat nak buktikan seratus peratus.. kalo ada pon mungkin hanya segelintir saja yang memang rezeki diorang kot dapat jodoh yang muka seakan-akan dengan diorang... tapi istilah ni pon kadang-kadang unfair gak pada mereka yang rupa parasnya maybe agak kurang dari pasangan mereka..

bukan nye nak mengutuk kekurangan mereka.. tapi kesian la kalo ada orang yang sanggup pertikaikan kekurangan dia tu,hanya di sebabkan mereka rasa dia tak layak atau setanding untuk dapatkan pasangan yang secantik atau setampan pasangan meraka kan?

apa yang penting di sini, setiap ketentuan hidup manusia ni samada hidup atau mati dan termasuk la hal jodoh ni.. semuanya adalah bergantung pada ALLAH S.W.T . kalo kita nak kan jodoh yang lebih baik dan seprti yang kita idamkan.. berdoa la banyak-banyak pada NYA mudah-mudahan di berikan jodoh yang terbaik buat mereka.

Dan sebagai ilmiah tambahan, korang bole baca kat sini ye.. :


Comments

  1. hahaha.. shera percaya.. tapi kebanyakkan memang ada jodoh muka yang sama.. cuba perhatikan muka mak ngan ayah.. ada iras2.. sikit pun mesti ada.. ^_^

    Tapi shera terfikir gak.. kalau melayu kahwin ngan omputeh? negro? macam mana nak tengok muka sama kan? macam sush sgt..

    then shera pk lak.. kalau jodoh dieorang panjang.. ade lar kan.. ^_^

    ReplyDelete
  2. ehm..yep Ms selalu dgr kata2 cmtu..lau muka samangn pasangn mesti da jodoh..tp sejauh mana relevannya ??hihi

    ReplyDelete
  3. shahera : haaa kalo kes yang mcm tu kira lagi rumit dr biasa... huuuu jenoh nak tgk muka pasangan kita lama2.. nak cari kesamaan dia kan... huhuhuh

    misz : itu la yang ika nak cari relevan nya... huhuhuh

    ReplyDelete
  4. kebetulan aje selalunya..akk & hubby x samapn..

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…