Skip to main content

Wifi free dah kena block la... tu yang terencat nak update blog ni... al-kisahnya.....

Assalam semua ^_^


Akhirnya tuan rumah kedaung tu dah tau dah yang we all curi line ternet ghumah die.... hahahhahah al-kisahnya gini lorrr.... ketika ia bermula kitorang pon tak sedar... tup tup tengah on je laptop nampak plak wireless sesape ntah... cube  punye cube di access kan... hhhmmm rezekii... dapat plak connect internet.... apa lagi...  takkan la we all nak lepaskan peluang kan.... so guna je la rezeki yang ada kat depn mata tu...


So bile ibu we all tak bayar bil ternet lagi.... waaa hati talak worry wooo.. apa de hal... ternet free ada.... tapi ada masa masanya gak.... so kalo we all nak on kena tunggu time time tertentu... contonh nye....

PAGI : dalam pukol 10 macam tu so die akan direct sampai la pukol 5 petang cenggitu la....
MALAM : dalam pukol 10 malam.... ada masanya sampai pukol 5 pagi... tapi sekali je la....

Dan semua ni berlqku masatime puasa ni la... masa awal2 bulan dulu ada gak ternet free ni... tapi tuan rumag kedaung tu jarang on... maybe anak die belom pandai pakai FB kot.... heheheh sebab tu jarang on.... but budak budak sekarangkan celik IT masing masing.... so tu yang agak kerap gak la dia ni dok on ternet die....

nak di jadikan cerita..... tengah syok syok dok online baik punye... sambil otak dok pikir nak layan youtube pasni.... tup tup!!! kena pakai SECURITY NUMBER plak.... sudahhhhhh!!!! tuan rumah kedaung dah tau dah we all curi line die.... hehehhehe kepala masing masing dah dok pikir " eh cam ne ek diorang tau kiter guna ternet die ye...???"

**tu laaaa.... bulan bulan posa ni buat jahat kannn.... curi line orang... haaaa ALLAH dah marah kan... pdan muka we all..... INI ADALAH KISAH BENAR... =p

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…