Skip to main content

Teringat zaman-zaman first couple dulu... itulah antara kenangan paling indah dalam hidup..


Assalam semua...

Bila teringat saat-saat first couple dulu memang seronok. Ika rasa cerita ika kot yang paling unik sekali dari u all semua.. tetiba plak rasa nak share dengan u all kan cam ne ika couple dulu..
Ok mula2 cam ni... masa tu dalam tahun 2005 tak silap.. masa tu ika form 5.. sebelum2 ni memang ika tak pernah couple sampai la ika mengambil langkah ini dan tercipta la ‘in relationship’ dengan someone ni.. entah apsal plak kan bila dah form 5 tu tetiba lak ika bole terminat die.. padahal die dah ade kat sekolah tu dari form 1 lagi...

Sebab pertama ika suka kat die sebab die smart.. memang smart la.. pada mata ika la.. tak tau pada mata orang lain kan..and unik nye kat die tu,muka die macam mix.. dah la putih, memang kacukan habis la... dan sejak tu la mata ni pantang betol Nampak mamat tu... kebetulan plak kelas ika dengan die sebelah menyebelah je bebbb...!! apa lagi mata ni memang selalu memainkan peranan die la sebagai sang yang melihat...

Orang kata kalo dah laluan jodoh tu macam2 bole berlaku kan.. ye dak? Kebetulan pulak time tu adik ika ni die bole la di katakan rapat dengan mamat tu... masa tu ika memang tak tau sape nama die.. ika pon guna peluang yang ada dok korek dengan adik ika tu...tanya punye Tanya tup tup dapat dohh nama die... SYAFIQ... haa gitula ejanya nama dia... pastu usaha ika belum lagi sampai pengakhiranya... untuk dapat kan nombor telefon dia plak,ika sebelum tu dah dok selidik kat hp adik ika tu... search2 dapat dah nama die kat situ.. tapi tak terus amik... esoknye baru ika Tanya,

kina, ko ada tak no. Budak tu?”
“ ade.”
“angah nak bole?”
“amik la... “

Heheheh dalam hati tika itu dah bergelodak gembira daahhhh... so mula la proses penyamaran.. jeng jeng jeng... malam tu juga dah start dah... di sebabkan ika tak nak die tau sape ika, ika pon pakai la nama samaran NAZIRAH... hehehe sedap plak pilih nama tu.. tak bole bla betol... langkah pertama bermula..tet tet!! buat miscol dulu.. dalam hati tunggu balasan dari die plak... bunyi lagu hp nokia 3210.. Balas la plakkkk... hehehe gatai tau... so bermula la sms diantara ika dan si dia..

“hai!”
“hai! Eemm sape ni?”
“saya nazirah.”
“nazirah? Budak mana ek?”
“saya budak meru.”
“mana dapat no.ni?”
“eemm ada kawan saya kat SMKTKU bagi”
“kawan awk?die kelas mana?”
“eemm dia tak kasi bgtau la..nanti awk cari die plak!”
“eh tak la.. sy tak cari pon.. awk bgtau je la..”
“eemm nantila sampai masa sy bgtau ek.. eemm ni saya msj, awek tak mrh ke?” hehhehe tektik nak pancing nak tau die dah ade awek ke belom..
“eh saya mana ade awek.. ni awk msj bf awk x mrh ke?” hehehe die tny plakkk... green light nii...
“eemm tak la.. sy pon xde bf lagi...”

Ni kalo nak citer ape yang kitorang dok msj sepanjang malam tu memang tak kan habis la kan... dannn sampai la satu saat.. ika ada Tanya die...

Sms lagi ni...

“eemm awk suka pompuan yang mcm mana?”

haaa ni kompom korang pon pernah Tanya masa nak ngorat partner korang dulu kan?kan?kan?

“hhmmm saya suka pompuan yang penyanyang,ambil berat,romantic,bla bla bla bla....”

huuu ade yg x ingat la plak cz byk yg die bgtau...

pastu awk plak cm ne?suka laki yg cm ne?”die tny ika lak...

“saya suka laki yang dapat terima saya seadanya,penyayang,romantic,caring, and yang penting tak tinggal solat.”

Pastu nak tau die jawab pe?

“eemm kalo sy bole jadi yg mcm yng awk nak tu bole?”

dalam hati terkejut betol! Biar betol mamat ni... ko tu dah la tak kenal aku ni mcm mana... giler ke?

“tapi saya ni tak mcm pompuan lain.”

Heee masa ni nak rendah diri plak kannn... sje nak tgk reaksi die...

knp plak?”

“eemm saya ni gemok,pendek, hitam... takkan awk suka kat saya... awk tak malu ke?”

“tak!”

haaaa.... biar betol mamat ni!!

Dan selepas kenyataan itu la... kitorang dah ade ‘in relationship’ alam maya.... pelik kan? Cam ne bole couple dalam keadaan cm nii...

Sejak tu kalo ika nak pegi sekola..peehhh baju tak nak ronyok2 ok!!! Hari2 basuh... hari2 iron baju nii... minyak wangi tu kalah perfume pengetua tau.... wangi2 pakai... walaupon masa tu hanya ika je yang tau die,tapi die tak tau sape ika... sampai kan kadang2 tu kalo terserempak dengan die rasa mcm die tau jee.... heheh punye la takot kantoi kan... dan begitula hari2 seterusnye.... ika akan sentiasa perhatikan dia, dia buat ape, dengan sape, semua la ika tau...

Sampai la satu saat, ika ada bgtau kat ex die apa yang ika buat semua tu... dan die pon advice la kat ika,

“baik ko terus terang je kat die yang ko sape.. die ni ika... tak suka orang tipu die..”

Lepas tu ika dok pikir... eemmm cm ne la nak terus terang dengan die nii... kang kalo aku terus terang kang die malu nak terima aku.. tapi ape2 pon ika bagitau gak la kat die sape ika sebenarnye...
Dan petang tu,ika sms die...kebetulan esoknye cuti..so ika amikla chance nak terus terang dengan die.. kalo ade ape2 terjadi tak la jumpe die time sekolah nanti..

“eemm awk..saya ada hal nak bagitau awk...”

“ape die awk?”

“sebenarnye saya nak terus trg kat awk stu benda ni.. and pasni kalo awk tak dpat terima saya,xpe saya faham...”

“ape benda nye awk?”

“sebenarnya saya bukan Nazirah..saya atikah budak kelas 5D.. orang yang saya cakap kawan saya kat SMKTKU tu,tu la saya.”

Pastu korang nak tau... die tak terus balas tau... hati ni jangan cakap lahh... resah memnjang.... baring tak kena, tidur tak kena,duduk tak kena... huuuuhhh dah mcm2 dh otak ni pikir... apsal la die senyap nii...
Dan segala penantian berakhir... malam tu die coll.... eeee die coll weeiii... nak cakap ape nii... fuhh fuuhh... tarik nafasss.... huuuuhhh ok!

eemm hello...”

“hello...so.. macam mana dengan hubungan kita ni?”

Alamak! Nape die Tanya macam tu??bersedia la mata untuk nangis!!

eemm macam mana ape?”

“eemm yela,hubungan kita dulu tu?”

“eemm terpulang la kat awk.. awk mcm mana?”

“saya ok je..”

“ok je?maksud awk?”

“ saya tak kisah.. saya boleh teruskan hubungan tu...”

Haaaaaaaa!!!!! Biar betulll!!! Memang dalam cerita ika ni banyak pakai persoalan biar betol.. huuuu mamat ni waras ke?die tak kisah ke aku macam ni?die bole terima aku ke?

“err... kalo awk ok,saya ok jugak la...” dalam hati menjerit weeiii....

“emm ok la bye!”

“ok bye”

Waahhhh!!!!! Masa ni ika tak tau nak cakap ape dah.. hepinye hanya tuhan je la yang tau.... sampai dah naik penat dah mulut ni dok senyum.. hati ni masih lagi berdebar... macam mana la esok sekolah ni? Aku nak lalu mana? Haaa korang bayang la ape jadi pastu... =P


Comments

  1. hihihii.. baca cerita ni terkenang plak saya dengan kisah kapel saya dulu2.. penuh dengan kenangan.. apa pun ol de best ye..

    ReplyDelete
  2. lepas tu apa jdi???? huhuhu


    best baca cite nieh! ;) ;)

    ReplyDelete
  3. GenMerah : mmg antara banyak2 kisah cinta,cinta pertama la paling indah... kan?

    maryan: hehehe agak2 ape jadi?hepi ever after tak?huhuh

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…