Skip to main content

Kelakar bila dengar adik ika cerita tentang mainan dia dengan kawan2 kat sekolah.

Assalam semua...

Ni ika nak citer pasal adik ika yang bongsu tu..nama die si nani.. atau nama penuh die Nor Hanani..umor die 10 tahun.. kalo umo 10 tahun makne nye darjah empat la kan... haaa lupa lak.. yela dok ingat umo sendiri je , sampai umo adik sendir pon dah lupa..

Adik ika ni die rajin bercerita..macam2 la die cerita kat kitorg kakak-kakak die ni.. yela mane tak nye, die citer dah la lambat..pastu kite kena dengar dengan teliti untuk faham ape citer die.. huuu sabar je la.. budak2kan... Ade sekali tu dia dok citer la mainan die dengan kawan2.. ade satu mainan tu bunyi nye cm ni ye  " Sape tak angkat tangan dia tak sayang mak dia!!!" haaaa mesti korang ingat kan mainan ni? Dah tu bila ika dengar ika rasa macam ika penah main satu waktu dulu.. tak sangka mainan2 merepek2 ni bole jadi turun temurun kan?


Ada lagi satu, haaa mainan ni die lebih kurang macam sep sep sep tom tom tom gak... tapi lagu die macam ni "Malam yang sepi pi pi, pak mat jual kopi pi pi" korang pon penah main kan?? ada lagi banyak mainan die tapi ika lupa lak... yela tak sangka sampai time die ni pon dok main lagi... dulu ika ingat mainan2 macam tu hanya ada masa zaman ika bersekolah je.. rupa2 nye... sampai time die pon tak habis2...


** Ingat lagi mainan yang popular dulu time sekolah yang budak2 dok main macam tutup botol batu seremban,batang ais-krim,main pemadam... heheheh di sebabkan nak main benda tu sanggup belik pemadam 20sen setiap hari sebab nak kumpul banyak2.. pastu kalo nak main tutup tin, kutip la tutup2 tu kat blakang kantin.. sebab kat kantin ade jual air botol.. tapi sekarang dah pakai botol plastik je... tapi sangat best tau!.

Comments

  1. ada gak lagu baru yg adik2 sekarang ni cipta, hehe..

    ReplyDelete
  2. kecik2 dulu suke main galah panjang. tapi sebab tangan pendek maka panggil lah galah pendek..hehe :)

    ReplyDelete
  3. alin: hhmmm lagu ape ek?ade gak yg ika tak tau...

    arim : ooo ika pon ade main gak dulu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…