Skip to main content

Jom Cari JODOH !! [ Di FACEBOOK]

Assalam semua...

Ok mood malam ni ika nak cerita tentang JODOH FACEBOOK!

Bagi sesape yang rasa rasa susah nak cari jodoh@ pasangan seumur sehidup semati dalam dunia realiti ni, haaa korang guna la cara ber'facebook' ye... tak yah nak guna cara face to face... kalo di ikutkn sebenarnye, lebih baik la berface to face dari alam maya kan... tapi bila terlalu banyak dugaan dalam alam realaiti ni... baik kita gunakan alam maya....

TAPI!!! ika tak la kata jodoh dari dunia maya ni baik dan di jamin... tapi dah nama JODOH kan... jumpe dengan cara macam mana sekali pon, mesti akan jadi punye... kalo betul la die memang dah tertulis untuk kita... ye dak?

Lagi p0n macam yang kita tau, ada gak di kalangan artis negara kita ni yang berjumpe jodoh masing masing yang bermula 'hanya kenalan' di facebook sahaja.... CONTOH NYE...


zed zaidi [pic from google]


yasin senario [pic google je]

Ni je la artis yang ika tau... maybe ada la kot yang ika tak tau sangat... di sebabkan adanye la benda ni, that y adik NAJWA LATIFF ada nyanyi lagi CINTA MUKA BUKU.... NGEEE~~~



** TERASA GAK NAK CARI JODOH KAT FB NI.. tapi sape la ika ni kan,, bukan cute macam dak YUYU ZULAIKA tuu,,,, huuu sedihhhh sob sob sob!!! =( sori yuyu terngumpat kat sini lak!!! =P



Comments

  1. kasi blaja habis dluu baru pikir jodoh. gatai naa.

    ReplyDelete
  2. "tapi sape la ika ni kan,, bukan cute macam dak WAEDA ALIAS tuu"
    lagi sweet di dengar. muahahahaha

    ReplyDelete
  3. apai : eee nyebok je die ni.. baru nak berangan,,, ngeee..

    dot : ahh!! xde maknenye sweet.,, sakit tangan aku nk taip cm tu tau.. hahahahha

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…