Skip to main content

Ika rasa macam tak percaya je dah besar sekarang ni... [mood nak muda je!]


Assalam semua ^_^

Ini bukan isu ‘badan besar’ yang memang terang terang dah korang Nampak kat pic ika tu... yang tu memang dari kecik dah comel cenggitu... tak bole kutuk lebih lebih... asset tu asset.... =P


Maksud ika disini ialah berkenaan tentang umur... oohhh!!! Nooo!!! Umur ku dah 23 tahun!!! Untuk tahun ni.. tapi kalo tahun tahun akan datang? Tak mo tua tak mo tak mo... sob sob sob

Entah kenapa tetiba ika terfikir tentang ni sekarang... yela mana tak nye bile tengok fb pic kawan tunang la, kawin la, mengandung la, dah jadi mama la... silap silap hari bulan diorang post pulak pic dapat menantu... huuuu

Tapi rasa macam baru je semalam habis tadika, pastu naik darjah satu, masuk tingkatan satu, and habis tingkatan lima... cepat je masa berlalu kan? Bila ika tengok pic kawan yang dalam kategori kategori kat atas tu, rasa macam baru je rehat sambil makan nasi lemak kat bawah pokok time sekolah dulu.. alih alih masing masing dah ada tanggunjawab sendiri.. ada yang dah jadi mama... sibuk dengan anak anak... and macam macam lagi la...

Bila time macam ni baru la dok teringat nasihat cikgu dulu, “sok kamu dah besar, dah kawin dapat anak, kamu juga akan membebel macam mana saya bebel kat awak semua ni..”

Dulu masa cikgu nasihat kan... eh tak tak.. kita amik contoh ibu kita la... haaa masa ibu dok bebel macam macam rasa malas je nak pasang telinga kan... yela kita masa tu masih tak faham and rasa macam percaya dengan tak je apa yang dipesan... tapi bila dah besar.. baru la kita akan ingat satu per satu nasihat yang dah di berii...

Dan dengan meningkat nye umur setaraf dengan peningkatan berat badan ika ni... eemm dah bersedia ke ika nak hadapi semua ni kelak??? Hhmmm antara banyak banyak pelajaran, pengalaman dan pengajaran hidup la banyak membantu kita untuk mengenal erti BELAJAR! J



Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…