Skip to main content

[ Entri Tertunda] Tido punye tido dan mimpi silih berganti... haaaa ambikk pukol 1 ika bangun....


Assalam semua...

Yess!!! Hari ni dendam ku berbalas! Eee bulan-bulan posa pon nak simpan2 dendam ke?? Eh mana ada.. maksud gue ialah dendam untuk tido lama la...bukan dendam sama orang sii... ini adalah hal di antara diri ku dan juga mata ku ini....

Semenjak menceburkan diri dalam bidang berniaga ni, memang bole di katakan banyak la juga tenaga yang ika perlu kerah habis2an untuk berniaga... nak nak pulak ika amik part bahagian dapur.. means masak la... hendak hendak lagi bulan puasa ni... actually ika and akak pluss cousin ika yang tolong sebagai agen transpoter dalam insiden ni ada buka bazaar ramadhan.. mula2 kitorang jual “rojak Singapore”, tapi entah nape orang tak suka sangat kot makan rojak Singapore bulan2 posa ni.. so sambutan tak menggalak kan.. then setelah mengerah otak untuk memikirkan jalan bagi mencari sale lebih... kitorang jual pulak SUP... haaa mihun sup ada,mee sup ada, kuew teaw sup ada.... pluss rojak biasa.. mari2 kak abang makcik pakcik adik kakak mehh beli2!!!!!! Huuu promote kat sini plak yeerr...

So untuk menyiapkan barang2 jualan kitorang ni, kitorang kena sacrifice kan tido kitorang yang.... aaahhhh!!! Susah sii nak cakap... tapii bangun pon slalu pukol 11 gak.. ehh it upon malam tido lambat tau sebab malam kitorang berniaga  lagii... kat uptown klang sentral tu haaa.... tak caye?? Mehh datang sini tengok... ni bukan ngomong kosong siii.... ada buktinya.... walaupon ika tak join pegi tapak niaga... tapi ika kena tunggu juga sebab bila diorang balik, ika akan kemas barang2 niaga tu.. so sama2 penat lah yee...

Dannnn hari ni kebetulan akak kata “ esok bazaar cuti tau! sebab kat sana sok ada pasar... plusss cousin kite tu sok die takde... so kita niaga malam je” dalam hati memberontak berkata ALHAMDULILLAH!!!!!!! Dapat bangun lambat esok... dan ianya terjadi sudah hari ni... tido punye tido dan mimpi silih berganti... haaaa ambikk pukol 1 ika bangun.... ape la ghupe nye anak dara bangkit lambat kan??? Kompom kena ngutuk dengan bakal mak mertua nanti.... =)
 **story semalam punye =)

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…