Skip to main content

Cita cita kamu dah besar nanti nak jadi ape?[nak jadi permaisuri bole?]


Assalam semua ^_^

Saya dah lama dah simpan hasrat ni... dulu masa kecik kecik saya selalu tengok citer snow white, Cinderella, sleeping beauty,... sejak dari tu saya dah simpan angan angan merangkap cita cita yang saya nak jadi permaisuri...



Mula mula saya pilih nak jadi macam snow white.. jenuh dah saya borak dengan burung, arnab, tupai,kura kura,kijang,tapi diorang buat bodoh je dengan saya... eee geram nyee... takpe takpe saya bole bersabar lagi... kali ni saya nak tunggu salji pulak.. jenuh saya dok tunggu,masa krismas... tak gak salji turun kat Malaysia ni... aarrgghhh!!! Dah mula la fedup nii.... takpe takpe.. dalam citer snow white tu, pas nenek tua bagi makan apple, die pengsan pastu baru prince datang kan? So saya buat keputusan untuk pergi umah orang tua tua.. kot kot ada nenek tu nak bagi makan apple... bile dah sampai je... memang dah rezeki saya la katakan... ada nenek tua datang... tapiiii... dia bagi saya karipap yang die tak habis makan... ahhhh!!! Sakit nye hati... so saya bla je... jadi cancel la nak jadi macam snow white!



Tapi saya tak putus asa... saya masih ada lagi dua watak yang bole saya ikut... so saya decide yang ke dua kali.. saya nak jadi macam Cinderella... dalam citer tu, Cinderella seorang budak pompuan yang rajin... macam saya la... ibu saya kata saya ni rajin.. pandai buat keje umah... so saya rasa saya layak la nak jadi macam Cinderella.. tapi mana saya nak cari ibu tiri yang jahat ek? So saya rasa saya bole dapat kan seseorang yang jahat macam watak ibu tiri tu,saya kena jadi orang gaji la... tapi kat umah orang kaya kaya... sebab diorang mesti akan pergi pesta tari menari... so saya pon bergerak la keesokkan harinya ke rumah yang di tuju... pergi punye pergi.... semua rumah orang kaya kaya kat situ dah penuh... semua dah ada orang gaji... aahhhh!!! Leceh la cam ni... tak mo la jadi Cinderella..buat penat je jalan ke sana sampai keluar peluh!



Last chance yang saya ada..sleeping beauty... kejenye hanya tido pastu ada prince datang sedar kan saya... dan dengan yakin nye saya lakukan kan... ala setakat tido apa la sangat... tak penat pon... so saya pon tido... tido punye tido... tak sampai setengah hari pon... saya dengar satu suara....

“ wooiiii!!!! Anak dara apa ni bangun lambat!!! Matahari dah tegak dah tak reti reti nak bangun!!!!”


Eemmm ibu saya dah bebel la... sakitnye telinga kena marah... so saya tak nak la jadi permaisuri... saya dah tekad... saya dah berazam... yang saya nak jadi original MYNAMEIKA a.k.a IKA je la... ni baru best.... kan kan? =)


Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…