Skip to main content

Bila terasa je suasana raya, tergiang-ngiang suasana masa kecik-kecik dulu. =)


Assalam semua...

Wah!  berhempas pulas koma semua  nak siapkan persiapan raya masing-masing kan? Tak kira lah yang kaya ke yang miskin ke yang sederhana tu ke semua nak merasa raya dengan sempurna ye dak? Sebab tu la bila masuk je ramdhan ni, masing-masing dok buat bisnes jual juadah berbuka kat bazaar tu haaa... nak kumpul duit... mana nak beli barang buat kuihnye (bagi yang buat kuih sendiri tu ) , baju raya, kasut raya, yang penting sekali duittttt rayaaaaaa tuu... kang ika datang umah takkan tak nak bagi duit lak!

Eh! Sape kata ika ni dah besar?? Umo baru 23 tahun a.k.a 2 bulan 3 hari tau.. kecik lagi peee... belum kawin lagi... so di kira budak la gak kan? Ni la habit yang tak dapat nak di buang... dulu masa kecik kecik kalo pegi raya dengan ibu ayah, selalu dapat duit.. tapi sekarang adik adik je dapat... kadang kadang tu bila tengok tuan rumah bawa kuar duit raya kiter lak yang tersipu sipu malu... yela sebab dah tau dah yang DIRI NI takkan dapat duit raya punye... selalu gak la kalo nak salam balik je, semua passing antara  masing masing..

“eh ko la salam dulu”
“ah tak nak ko la salam ! ko kakak!”

dan dan rasa diri tu adik kan... hehehhe kelakar kelakar...
tapi kalo bole rasa nak kekal je kecik sampai bila bila... sebab rasa raya time budak budak dengan time dah macam mak budak ni macam tak best jee.... hhmmm nak jadi kecik balikkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!


Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…