Skip to main content

Berkat RAMADHAN....


Assalam semua...

Sebelum tu ika nak ucapkan terima kasih kat sape sape yang sudi datang dan baca entri ika ni.. sebelum tu ika nak bagitau la sekarang ika kalo nak update entri baru ika akan taip anything kat MICROSOFT WORD dulu... means ika tak taip directly kat newpost... yang tak bestnye maybe story tu agak lama kot sebab ika tak post on time.. tapi the good thing nye kat sini, ika bole buat correction kalo ade ape ape info yang tak best ke ape ke.. yela nak bagi orang baca kan.. mestila nak yang menarik kan... ye dak?

So berbalik pada apa yang ika nak share dengan u all ni adalah berkat ramadhan... berkat ape ni? Ok untuk pengetahuan kawan kawan semua now ika dengan family ada buka bazaar ramadhan... kitorang actually baru gak la berjinak jinak dalam dunia perniagaan sendiri.. first, kitorang start niaga kat UPTOWN KLANG SENTRAL@ HOT NITE BAZAAR... so sape sape yang dok klang.. jemput jemput la datang ke gerai kami... kitorang jual rojak... nama gerai ROJAK CORNER.. sempat promote sikit ni.. =P
Jadi kebetulan la dah nak dekat puasa hari tu, for sure la sape sape yang niaga mestila nak cari duit lebih untuk tampung perbelanjaan raya pluss untuk kegunaan sendiri.. dan di pendek kan cerita yang asalnye memang panjang tu , dapat la kami buka bazaar kat area meru tak silap... MERU INDAH! Haaa gitu la kot nama tempat tu... pada asalnye kitorang jual rojak and adelah jenis jensi fish ball sikit.. tapi perut orang puasa kan...mana la nak makan sangat rojak ni...so sale tak la memberansangkan... tapi kitorang tak putus asa takat situ...

So few days later, kitorang chance menu plak... kitorang jual mihun sup,mee sup, mee kari, mee jawa, rojak tepung,and laksa... ALLHAMDULILLAH... jalan yang ALLAH bagi pada kami ni.. amat memberansangkan ... walaupon untung tu tak la sampai ratus, tapi apa yang kami dapat kami syukur sangat... dan penerimaan pembeli memang tak kami duga... cukup mendapat sambutan...

Dan kalo ade bungkusan yang tak habis, kitorang tak buang tau... kitorang sedekah kan je kat masjid yang berdekatan.... walaupon ini baru permulaan nye... mungkin juga ALLAH akan duga dengan sesuatu yang tak di jangka... tapi ika harap sangat supaya ALLAH sentiasa permudahkan jalan buat kami untuk berdiri semula... aminn,,,, =)

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…